Graszoden laten leggen

Ontbreekt het uw tuin aan een mooi gazon, maar heeft u geen zin of tijd om zelf nieuwe graszoden te leggen? Kies er dan voor uw graszoden te laten leggen. Deze dienstverlening ontzorgt u volledig en geeft u bovendien de garantie op een perfect groene grasmat.

Waarom graszoden laten leggen?

Prijzen graszoden laten leggen

Wanneer u graszoden wilt laten leggen, is een belangrijke vraag welke kosten dit met zich meebrengt. In onderstaande tabel vindt u de prijzen die Gras en Groen hanteert voor het leggen van uw grasmat. Maak direct een inschatting aan de hand van uw gazonoppervlak en de kosten per m2. Voor deze prijs krijgt u alle voordelen van onze professionele aanlegservice inclusief het bemesten van de ondergrond. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan en ontvang het scherpste aanbod.

Gazonoppervlak     Prijs per m²
< 50 m²     Alleen afhalen/bezorgen
51 m² - 100 m² € 8,50 per m²
101 m² - 200 m² € 7,50 per m²
201 m² - 400 m² € 6,50 per m²
> 400 m²     Prijs op aanvraag

Prijzen verwijderen oud gazon

Wilt u graszoden laten leggen en heeft u een oud gazon om te verwijderen? Gras en Groen Graszoden kan uw bestaande gazon met mos en onkruid verwijderen en voert dit ook voor u af. Deze werkzaamheden voeren wij uit voor onderstaande tarieven. Bij deze prijs zit ook het frezen van de ondergrond inbegrepen.

Gazonoppervlak     Prijs per m²
< 50 m²     Voeren wij helaas niet uit
51 m² - 100 € 5,- per m²
101 m² - 200 m² € 4,50 per m²
201 m² - 400 m² € 4,- per m²
> 400 m²     Prijs op aanvraag


gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

De werkwijze van Gras en Groen Graszoden

Wanneer wij bij u thuis arriveren, bespreken onze medewerkers eventuele bijzonderheden. Daarna trekken ze direct van start volgens onze vaste werkwijze. Onderstaande stappen gelden alleen wanneer er een oud gazon wordt verwijderd.

Bestaand gazon verwijderen

 1. Het los snijden van uw oude gazon
 2. Afvoeren van de oude grasmat
 3. Schoonmaken van de ondergrond.

Graszoden leggen

 1. Frezen van de ondergrond
 2. Grof op hoogte harken van de grond
 3. Verwijderen van stenen, wortels en andere grove materialen
 4. Verdichten van de ondergrond
 5. Waterpas maken van de ondergrond
 6. Walsen en bemesten van de ondergrond
 7. Graszoden leggen, insnijden en afwalsen

Dankzij bovenstaande handelingen bouwen de medewerkers van Gras en Groen het gazon in verschillende fases weer op. Voor een succesvolle aanleg van het gazon is een goed beluchte bodem van groot belang. De graszoden kunnen daardoor stevig en diep wortelen in de grond. Om die reden wordt allereerst de structuur van de bodem verbeterd, waarna deze opnieuw op hoogte en egaal wordt gemaakt. 

Nadat de ondergrond is voorbereid, bemesten onze medewerkers de bodem en worden de graszoden uitgerold. In een rap tempo ziet u resultaat en de vormen van het gazon ontstaan. Nadat het gehele gazon is bedekt met graszoden, gebruiken wij een gazonwals om het geheel stevig aan te drukken. Dit helpt de graszoden snel te wortelen en zorgt ervoor dat het gazon mooi vlak komt te liggen. Na het walsen mag u het gazon twee weken niet betreden. Wilt u de sproeier verplaatsen? Loop dan niet over het gazon als dit nat is of gebruik planken om de druk te verdelen.

Video werkwijze graszoden laten leggen

Bent u benieuwd hoe de medewerkers van Gras en Groen uw graszoden leggen? In onderstaande video ziet u stap voor stap hoe we een oud gazon verwijderen en vervolgens verse graszoden leggen. U krijgt daarbij een perfect beeld van de werkzaamheden die wij voor u uitvoeren.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Hilversum

Wilma Helsink


5

"Het grasveld ziet er nu door de mannen van Gras en Groen perfect uit."

Graszoden leggen Hilversum
Referenties
Nieuwsberichten
Gazonkalk strooien in het najaar

Nu de winter eraan zit te komen is het weer tijd om kalk te strooien. Maar waarom is dit nodig? Lees hier meer over de redenen om kalk te strooien en de hoeveelheid die nodig is.

Gazonkalk strooien in het najaar
Nieuwsberichten

Werkzaamheden na het leggen van de graszoden

 1. Opruimen van de werkplek
 2. Samen met u opleveren van het gazon 
 3. Uitleg onderhoudsinstructies
 4. Aanzetten van de sproeiers

Zodra alle graszoden zijn gelegd, ruimen onze medewerkers uw tuin keurig netjes weer op. Behalve dat u (weer) een perfect gazon heeft, ziet u niet meer dat wij er bezig zijn geweest. Kleine uitzondering hierop vormt regenachtig weer. Helaas is het dan vaak onmogelijk al het zand weer bij elkaar te vegen. Gelukkig helpt de regen dan een handje met sproeien en wegspoelen van zand op uw bestrating.

Wilt u graszoden laten leggen door Gras en Groen?

Wilt u naar aanleiding van het lezen van bovenstaande informatie de graszoden laten leggen door Gras en Groen? Meet uw gazon op en vul uw gegevens in op het offerteformulier. U ontvangt vervolgens binnen 24 uur een passende offerte. Heeft u vragen? Dan kunt u zich tijdens openingstijden altijd richten tot de klantenservice. Onze medewerkers hebben praktijkervaring en kunnen u perfect adviseren over het laten leggen van graszoden. 

Voordelen Gras en Groen Graszoden

Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen