Graszoden laten leggen

"Een nieuw gazon binnen één dag!"
Ontbreekt het uw tuin aan een mooi gazon, maar heeft u geen zin of tijd om zelf nieuwe graszoden te leggen? Kies er dan voor uw graszoden te laten leggen. Deze dienstverlening ontzorgt u volledig en geeft u bovendien de garantie op een perfect groene grasmat.

Gras en Groen Graszoden is gespecialiseerd in de aanleg van grote gazons. Zelfs bij de meest omvangrijke gazons zijn wij in staat om deze binnen één dag aan te leggen. Voorafgaand aan het leggen van de graszoden kunnen wij ook alle grondwerkzaamheden voor u uitvoeren.

Waarom graszoden laten leggen?

 • U wordt volledig ontzorgd.
 • Professioneel gereedschap en personeel geven perfect resultaat.
 • U ontvangt garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.
 • De tuin wordt netjes en dus zonder groenafval achtergelaten.
 • U houdt tijd over om te genieten van uw vrije tijd.
 • Binnen 2 weken heeft u een donkergroen gazon.

Prijzen graszoden laten leggen

Wanneer u graszoden wilt laten leggen, is een belangrijke vraag welke kosten dit met zich meebrengt. In onderstaande tabel vindt u de prijzen die Gras en Groen hanteert voor het leggen van uw grasmat. Maak direct een inschatting aan de hand van uw gazonoppervlak en de kosten per m². Voor deze prijs krijgt u alle voordelen van onze professionele aanlegservice inclusief het bemesten van de ondergrond. 

Tarieven graszoden leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Vraag vrijblijvende offerte aan

Prijzen gazon renovatie

Wilt u graszoden laten leggen en heeft u een oud gazon om te verwijderen? Gras en Groen Graszoden kan uw bestaande gazon met mos en onkruid verwijderen en voert dit ook voor u af. Deze werkzaamheden voeren wij uit voor onderstaande tarieven. Bij deze prijs zit ook het bewerken van de ondergrond inbegrepen. Afhankelijk van de situatie in de tuin voeren wij dit uit met een bodemfrees of een rotorkopeg.

Tarieven gazon vervangen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 375,- 
26 - 50 m² € 14,00 p/m² 
51 - 100 m² € 12,50 p/m² 
101 m² - 199 m² € 11,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 10,00 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Vraag vrijblijvende offerte aan

De werkwijze van Gras en Groen Graszoden

Wanneer wij bij u thuis arriveren, bespreken onze medewerkers eventuele bijzonderheden. Daarna starten ze direct volgens onze vaste werkwijze. De eerste drie stappen gelden alleen wanneer er een oud gazon wordt verwijderd.

Bestaand gazon verwijderen

 1. Het los snijden van uw oude gazon
 2. Afvoeren van de oude grasmat
 3. Schoonmaken van de ondergrond.

Allereerst snijden wij het bestaande gazon los van de ondergrond. Afhankelijk van het wortelpakket van het bestaande gazon is dit een laag van circa 2 tot 4 centimeter. Vervolgens voeren wij dit af uit de tuin. Ook onkruiden en mos verdwijnen op deze manier de toplaag van het gazon.

Gazonaanleg d.m.v. graszoden leggen

Daarna starten onze medewerkers met het voorbereiden van de ondergrond. Heeft u ervoor gekozen om bodemverbetering toe te laten passen? Dan voeren wij voorafgaand aan het frezen niet-zurende compost aan.

Stappenplan graszoden laten leggen

 1. Bewerken toplaag met frees of rotorkopeg
 2. Uitharken van de bewerkte grond
 3. Verwijderen van stenen, wortels en andere grove materialen
 4. Verdichten van de bodem
 5. Het egaliseren van de ondergrond met een waterpas
 6. Nogmaals walsen en toepassen startbemesting
 7. Graszoden leggen, insnijden en afwalsen

Oplevering en uitleg gazononderhoud

Zodra alle graszoden zijn gelegd, ruimen onze medewerkers uw tuin weer keurig netjes op. Behalve dat u (weer) een perfect gazon heeft, ziet u niet meer dat wij er werkzaam zijn geweest. 

De voorman zal ondertussen uitleg geven over het onderhoud van uw gazon. U krijgt daarbij een fraai naslagwerk overhandigd in de vorm van een onderhoudsbrochure. Daarin voorzien wij u van alle nuttige tips en adviezen bij het onderhouden van uw gazon.

Graszodenbrochure1 • Gras en Groen Graszoden
Bodemonderzoekadvies2 • Gras en Groen Graszoden

Bodemcheck nieuw gazon

Belangrijk voor uw gazon is uiteraard de egalisatie. Belangrijker nog is eigenlijk de bodemcheck: Laat Gras en Groen uw bodem ook verbeteren. Dit is cruciaal en geeft de beste garantie op een probleemloos gazon. Dit kan eventueel ondersteund worden door een bodemonderzoek waarbij we een cijfermatig inzicht in de bodem van uw tuin verkrijgen. Een bodemcheck in 5 stappen:

 • Structuur
 • Zuurgraad
 • Organische stof
 • Bodemleven
 • Voedingsstoffen

Video werkwijze graszoden laten leggen

Bent u benieuwd hoe de medewerkers van Gras en Groen uw graszoden leggen? In onderstaande video ziet u stap voor stap hoe we een oud gazon verwijderen en vervolgens verse graszoden leggen. U krijgt daarbij een perfect beeld van de werkzaamheden die wij voor u uitvoeren.

Graszoden laten leggen door Gras en Groen?

Wilt u naar aanleiding van het lezen van bovenstaande informatie de graszoden laten leggen door Gras en Groen? Meet uw gazon op en vul uw gegevens in op het offerteformulier. U ontvangt vervolgens binnen 24 uur een passende offerte.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u zich tijdens openingstijden altijd richten tot de klantenservice. Onze medewerkers hebben praktijkervaring en kunnen u perfect adviseren over het laten leggen van graszoden. 

Voordelen Gras en Groen Graszoden

 • Specialist in de duurzame aanleg van grote gazons
 • Verse premium graszoden van Champions League kwaliteit
 • Wij verbeteren ook de bodem van uw gazon
 • Vrijblijvend bezoek om in te meten en controle bodemgesteldheid
 • Duidelijke onderhoudsinstructies en 3 maanden garantie
 • Gras en Groen scoort een 4,7/ 5 op meer dan 100 Google Reviews!