Graszoden Goes

Waar wij vaak graszoden leggen in Goes

In Goes wordt door ons team regelmatig aangedaan om gazons te vervangen door nieuwe graszoden. Ook in de omringende dorpen zoals Yrseke, ´s Gravenpolder, Heinekenszand, Kapelle, Middelburg, Terneuzen en Borsele leggen wij bij onze klanten nieuwe graszoden.

Goes ligt, centraal gelegen in de provincie Zeeland, op het schiereiland Zuid-Beveland. De stad telt ongeveer 27.000 inwoners en totaal bestaat de gemeente uit ongeveer 37.000 inwoners. Goes heeft 5 stadsdelen: Centrum, Noord, Oost, West en Zuid. De buurschappen Blauwewijk, De Groe, Goese Sas, Monnikandijk, Noordeinde, Planketent, Roodewijk, Sluis de Piet, Tervaten, Waanskinderen en Wissekerke behoren tot de gemeente van Goes. Tot de woonkernen van Goes behoren Goes, Kloetinghe, Wolphaartsdijk, ’s-Heer Hendrikskinderen, ‘s-Heer Arendskerke, Wilhelminadorp, Kattendijke, Oud-Sabbinge en Eindeweg.

Goes ligt aan de A58, de N254, de N256, de N289 en aan de spoorlijn Zeeuwse lijn. De spoorlijn loopt van Vlissingen, via Middelburg, Goes en Bergen op Zoom naar Rossendaal.

Wetenswaardigheden over Goes

Goes is ontstaan in de 10e eeuw aan de nederzetting Korte Gos. De Korte Gos was een kreek op Zuid-Beveland en bij het water  werden er door de dorpelingen huizen gebouwd. Later werd er een gracht rond het grondgebied gebouwd met poorten, bruggen en een stadsmuur. Ze leefden voornamelijk van de zoutproductie en lakennijverheid. Zo kent Goes een economische welvaart en groeit uit tot een stad. De agrarische sector, de industrie en de rol van dienstencentrum is de belangrijkste bron van inkomsten.

Goes heeft veel historische panden. Het telt 220 monumenten. Het stadhuis en de Maria Magdalenekerk zijn hiervan de bekendste.

Het Stadhuis is gebouwd in gotische stijl en stamt uit de 15e eeuw. Het oudste gedeelte van het stadhuis is een vleeshal en dateert uit 1410.

De Maria Magdalenakerk dateert uit 1423 en is gebouwd in gotische stijl. De kerk is bekend om het koor, een grafmonument en het orgel.

Groene wetenswaardigheden over  Goes

Door de gemeente van Goes loopt een wandelpad, het Kiekendief genaamd en loop langs het natuurgebied van de Ooster en Westerschenge. Het pad is een wandelnetwerk van ruim 75 kilometer  en is te lopen via het knooppuntensysteem.  Het pad is genoemd naar de bruine kiekendief, die in deze omgeving broedt.

Het Zwaakse Weel is een van de grootste natuurgebieden in Zuid Beverland en ligt ten zuiden van Goes. Het gebied bestaat uit een brede kreek, akkers met oude gewassen en een hoogstamboomgaard.

Eens was de Zwake een druk bevaren kreek tussen Het Veersche gat en de Westerschelde. Na de inpoldering bleef er weinig over van het oorspronkelijk gebied. De laatste jaren wordt er door Natuurmonumenten gewerkt aan herstel en herinrichting van het gebied.

Voor toeristen en streekbewoners zijn er wandel- fiets- en ruiterpaden aangelegd. Er zijn routes voor wandelaars en fietsers verkrijgbaar bij het informatiecentrum. Er is een vissteiger en je kunt zelf fruit plukken in de boomgaard.

Een wandelroute van 7 km leidt je door de oude kreek en de omliggende rietlanden en zie je koeien, paarden en schapen grazen op het grasland.

 

Projecten in Goes

Alle projecten

Graszoden leggen Goes

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Goes. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Goes

Wilt u graszoden laten leggen in Goes? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Goes gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Goes

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Goes? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Goes

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.