Verbrand gazon

Het gras kan door drie verschillende oorzaken verbranden. Deze drie oorzaken worden hieronder toegelicht. Maar hoe weet u of u een verbrand gazon heeft? Een verbrand gazon vertoont grote gele plekken. Het vocht dat zich in de grassprieten bevindt, wordt door een van de oorzaken eraan onttrokken en kleurt daardoor geel.

Oorzaken van verbrand gazon:Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen
Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen
Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen
Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen
Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen

Urine van katten of honden

In urine zitten zouten; uw huisdieren scheiden net als u en ik zouten af tijdens het doen van een plasje. Wanneer uw huisdieren urineren op het gazon, dan kan dit leiden tot verbranding. Dit heeft te maken met de eigenschap van zout om vocht aan te trekken. Wanneer de zouten in de urine in contact komen met grassprietjes, onttrekken deze het vocht dat zich in de grassprieten bevindt. Het gras in uw gazon zal hierdoor verbranden en dus geel kleuren.

Verkeerd gebruik kunstmest

Net als in urine zitten in kunstmest veel zouten. Deze zouten bevatten de hoofdelementen, zoals stikstof, fosfor en kalium die de voeding vormen van het gazon. Kunstmest is zo ontwikkeld dat het zeer snel oplost. Zolang de kunstmest droog bewaard wordt is er niets aan de hand. Maar zodra de kunstmest in contact komt met vocht begint het op te lossen. Tijdens het oplossen begint het meer en meer vocht aan te trekken. Wanneer de kunstmest op dat moment ook in contact komt met grassprieten, onttrekt het vocht dat zich in het blad van de grasplant bevindt.

Overbemesting

gestrooid. De bodem is dan niet meer geschikt voor gras. Het gras zal ook in dit geval geel kleuren en vervolgens geheel afsterven.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Vught

Jorien van A


5

"Wat ik ook erg prettig vond dat het nette mannen waren die kwamen leggen!"

Graszoden leggen Vught
Referenties
Nieuwsberichten
Wat kunt u doen tegen mollen?

Waarom duiken juist in de winter mollen op in uw tuin en wat kunt u er tegen doen? Lees snel verder!

Wat kunt u doen tegen mollen?
Nieuwsberichten

Verbranding gazon voorkomen

Zowel bij de urine als bij de kunstmest is water de oplossing. Wanneer u een kat of hond op het gazon ziet plassen, dient u direct veel water te geven. Door de urine uit te spoelen zal het geen verdere schade aan het gazon veroorzaken.

Tips om verbranding door kunstmest te voorkomen:

Verbrand gazon herstellen

In het geval van overbemesting is de grasmat uitsluitend te herstellen door de aangetaste delen te vervangen. De bodem dient daarbij omgespit te worden om het teveel aan mest en kalk te verspreiden. Vervolgens kunt u het inzaaien of voor direct resultaat premium graszoden leggen.

In alle andere gevallen zal het gazon zich wel weer herstellen. Het heeft wellicht even nodig maar met voldoende water komt het gras vanzelf weer mooi op. Let wel op, want de beschadigde delen zijn dun geworden en mos en onkruid zullen daardoor eerder hun intrede doen in het gazon.

 

Help uw gazon te herstellen!


Graszaad speelgazon 0,5 kg
Graszaad 0,5 kg

€ 15,80    

Graszaad speelgazon 0,5 kg

Graszaad speelgazon 0,5 kg. Voor het bijzaaien en herstellen van kale plekken in het gazon.

Bestel direct
Graszaad speelgazon 1,0 kg
Graszaad 1,0 kg

€ 18,35    

Graszaad speelgazon 1,0 kg

Graszaad speelgazon 1,0 kg. Voor het bijzaaien en herstellen van kale plekken in uw gazon.

Bestel direct
Herstelgazon graszaad 1 kg
Herstelgazon 1 kg

€ 18,10    

Herstelgazon graszaad 1 kg

Herstelgazon graszaad 1 kg. Geschikt voor het extra snel herstellen van kale plekken in uw gazon.

Bestel direct
klanttevredenheid

Gras en Groen scoort in e-komi een 9,2

laten leggen

Binnen 21 dagen graszoden leggen

garantie

3 maanden garantie op graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium graszoden laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf graszoden leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u natuurlijk kopen in Den Bosch.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u de graszoden zelf leggen? Dan kunt u deze graszoden ook afhalen in Den Bosch bij Gras en Groen. Voor slechts € 2,- per m² kunt u verse premium grasmatten afhalen.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen