Verbrand gazon

Het gras kan door drie verschillende oorzaken verbranden. Deze drie oorzaken worden hieronder toegelicht. Maar hoe weet u of u een verbrand gazon heeft? Een verbrand gazon vertoont grote gele plekken. Het vocht dat zich in de grassprieten bevindt, wordt door een van de oorzaken eraan onttrokken en kleurt daardoor geel.

Oorzaken van verbrand gazon:Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen
Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen
Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen
Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen
Verbrand, gazon, graszoden, mest, urine, water, regen

Urine van katten of honden

In urine zitten zouten; uw huisdieren scheiden net als u en ik zouten af tijdens het doen van een plasje. Wanneer uw huisdieren urineren op het gazon, dan kan dit leiden tot verbranding. Dit heeft te maken met de eigenschap van zout om vocht aan te trekken. Wanneer de zouten in de urine in contact komen met grassprietjes, onttrekken deze het vocht dat zich in de grassprieten bevindt. Het gras in uw gazon zal hierdoor verbranden en dus geel kleuren.

Verkeerd gebruik kunstmest

Net als in urine zitten in kunstmest veel zouten. Deze zouten bevatten de hoofdelementen, zoals stikstof, fosfor en kalium die de voeding vormen van het gazon. Kunstmest is zo ontwikkeld dat het zeer snel oplost. Zolang de kunstmest droog bewaard wordt is er niets aan de hand. Maar zodra de kunstmest in contact komt met vocht begint het op te lossen. Tijdens het oplossen begint het meer en meer vocht aan te trekken. Wanneer de kunstmest op dat moment ook in contact komt met grassprieten, onttrekt het vocht dat zich in het blad van de grasplant bevindt.

Overbemesting

gestrooid. De bodem is dan niet meer geschikt voor gras. Het gras zal ook in dit geval geel kleuren en vervolgens geheel afsterven.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Vleuten

Nota


4

"Het gras is letterlijk groen :)"

Graszoden leggen Vleuten
Referenties
Nieuwsberichten
Gazononderhoud januari

Gazononderhoud in januari, zijn er wel taken die u nu moet uitvoeren? Naar alle waarschijnlijkheid niet. Toch zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Gazononderhoud januari
Nieuwsberichten

Verbranding gazon voorkomen

Zowel bij de urine als bij de kunstmest is water de oplossing. Wanneer u een kat of hond op het gazon ziet plassen, dient u direct veel water te geven. Door de urine uit te spoelen zal het geen verdere schade aan het gazon veroorzaken.

Tips om verbranding door kunstmest te voorkomen:

Verbrand gazon herstellen

In het geval van overbemesting is de grasmat uitsluitend te herstellen door de aangetaste delen te vervangen. De bodem dient daarbij omgespit te worden om het teveel aan mest en kalk te verspreiden. Vervolgens kunt u het inzaaien of voor direct resultaat premium graszoden leggen.

In alle andere gevallen zal het gazon zich wel weer herstellen. Het heeft wellicht even nodig maar met voldoende water komt het gras vanzelf weer mooi op. Let wel op, want de beschadigde delen zijn dun geworden en mos en onkruid zullen daardoor eerder hun intrede doen in het gazon.

 

Help uw gazon te herstellen!


Graszaad speelgazon 0,5 kg
Graszaad 0,5 kg

€ 7,95    

Graszaad speelgazon 0,5 kg

Graszaad speelgazon 0,5 kg. Voor het bijzaaien en herstellen van kale plekken in het gazon.

Bestel direct
Graszaad speelgazon 1,0 kg
Graszaad 1,0 kg

€ 13,75    

Graszaad speelgazon 1,0 kg

Graszaad speelgazon 1,0 kg. Voor het bijzaaien en herstellen van kale plekken in uw gazon.

Bestel direct
Herstelgazon graszaad 1 kg
Herstelgazon 1 kg

€ 13,50    

Herstelgazon graszaad 1 kg

Herstelgazon graszaad 1 kg. Geschikt voor het extra snel herstellen van kale plekken in uw gazon.

Bestel direct
klanttevredenheid

Gras en Groen scoort in e-komi een 9,2

laten leggen

Binnen 14 dagen graszoden leggen

garantie

3 maanden garantie op graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u de premium graszoden laten leggen? Gras en Groen komt de graszoden vakkundig leggen. Vanaf slechts € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Heeft uw gazon last van mos, onkruid of kale plekken? Gras en Groen Graszoden verwijderd uw gazon, voert dit af én legt graszoden vanaf € 8,25 p/m². Bekijk hier alle tarieven van Gras en Groen.

Lees meer
Gras en Groen

Wij leveren en leggen uitsluitend premium graszoden. Dit zijn graszoden met het beste kwaliteitslabel afgegeven door de graszodenkwekerij die zelfs velden levert op Champions League niveau!

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen