Sneeuwschimmel

Sneeuwschimmel is een schimmelziekte die in de winter of in het voorjaar op kan treden. De schimmelziekte kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak blijft dan af en toe ook onduidelijk. Er is wel duidelijk een aantal taken dat u op kunt pakken om de problemen te verhelpen. Wanneer u niet tijdig ingrijpt, kan sneeuwschimmel uiteindelijk leiden tot het afsterven van het aangetaste gedeelte van het gazon. Snel ingrijpen is dus gewenst.

Sneeuwschimmel herkennen

Voor de bestrijding is het allereerst belangrijk vast te stellen of het daadwerkelijk om deze schimmelinfectie gaat. Sneeuwschimmel kenmerkt zich door het vormen van wit pluis dat iets weg heeft van sneeuw. De keuze voor de naam is dan ook niet zo verwonderlijk, zeker omdat het vaak optreedt nadat de sneeuw is ontdooid. De witte pluizen van sneeuwschimmel ontstaan in het midden van een geelachtige plek in het gazon.Sneeuwschimmel, schimmelziekte, gazon, pluis, wit, gras
Sneeuwschimmel, schimmelziekte, gazon, pluis, wit, gras
Sneeuwschimmel, schimmelziekte, gazon, pluis, wit, gras
Sneeuwschimmel, schimmelziekte, gazon, pluis, wit, gras
Sneeuwschimmel, schimmelziekte, gazon, pluis, wit, gras

Oorzaak van sneeuwschimmel in het gazon

Late stikstofbemesting

Stikstof vormt vaak de basis van het ontstaan van sneeuwschimmel. Deze meststof, die niet meer door het gras is opgenomen, is de bron van het probleem. Wanneer andere omstandigheden samenvallen met het overschot van stikstof, begint de ellende.

Slechte beluchting

Wanneer een gazon als gevolg van regen en een slechte beluchting lang nat blijft, is de kans op sneeuwschimmel aanwezig. Deze omstandigheden doen zich vooral in de winter en het vroege voorjaar voor.

Aangelopen sneeuw

De sneeuw die kan vallen in de winter vormt een prachtig gezicht in uw tuin. Wanneer u naar buiten gaat, dient u het betreden van het gazon te vermijden. De sneeuw die u samendrukt blijft erg lang liggen op het gazon, ook als de dooi eenmaal is ingetreden. De zachte weersomstandigheden die voor de dooi zorgen, bieden sneeuwschimmel de kans om zich te ontwikkelen. De delen van het gazon die lang vochtig blijven door de aangelopen sneeuw zijn extra kwetsbaar.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Son en Breugel

Erik Knottnerus


5

"Wat een toppers!"

Graszoden leggen Son en Breugel
Referenties
Nieuwsberichten
Wat kunt u doen tegen mollen?

Waarom duiken juist in de winter mollen op in uw tuin en wat kunt u er tegen doen? Lees snel verder!

Wat kunt u doen tegen mollen?
Nieuwsberichten

Sneeuwschimmel bestrijden

Bij de bestrijding van sneeuwschimmel is het wellicht belangrijk de oorzaken van sneeuwschimmel weg te nemen. Voorkomen is uiteindelijk altijd beter dan genezen.

Om sneeuwschimmel te voorkomen kunt u het volgende doen:

 

Mocht sneeuwschimmel toch optreden in het gazon, dan dient u het te bestrijden. Wanneer u er niets aan doet, kan het leiden tot het afsterven van gras. Voor de bestrijding maakt u een oplossing met ijzersulfaat. U lost hiervoor 30 gram ijzersulfaat op in 2,5 liter water. Dit giet u over de aangetaste plek in het gazon.

Mocht het grote, aangetaste plekken gazon betreffen, dan doet u er goed aan fungiciden te kopen bij het tuincentrum. Controleer op de verpakking of de benodigde stoffen benomyl, thiabendazol, thiofanaatmethyl en quintozeen aanwezig zijn.


klanttevredenheid

Gras en Groen scoort in e-komi een 9,2

laten leggen

Binnen 21 dagen graszoden leggen

garantie

3 maanden garantie op graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium graszoden laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf graszoden leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u natuurlijk kopen in Den Bosch.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u de graszoden zelf leggen? Dan kunt u deze graszoden ook afhalen in Den Bosch bij Gras en Groen. Voor slechts € 2,- per m² kunt u verse premium grasmatten afhalen.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen