Gazononderhoudspakket Groener

Eindelijk is het einde van de winter in zicht. Na de donkere en koude dagen van de winter is het heerlijk als de dagen weer beginnen te lengen. Ook in de tuin ziet u mogelijk al de eerste voortekenen van het voorjaar: planten volop in knop staan en mogelijk staan zelfs de vroegste bloembollen al in bloei.

Voorjaarbeurt incl. levering meststoffen

Een nieuw groeiseizoen staat dus voor de deur. Wilt u het gazon de best mogelijke start van het seizoen geven? Gras en Groen Graszoden verzorgd een voorjaarsbeurt voor het gazon. Met een aantal vaste handelingen helpen wij het gazon aan een razendsnel herstel. Wil jij weer het hele seizoen genieten van een schitterende grasmat en benieuwd welke handelingen wij uitvoeren? Lees dan snel verder!

Gazononderhoudspakket groener

De benaming voorjaarsbeurt zegt u wellicht niet zo veel. Misschien zou de benaming gazon APK beter zijn geweest. De onderhoudsbeurt die onderdeel is van het onderhoudspakket groener is prima te vergelijken met de APK van de auto. Het omvat bewerkingen en de toepassing van producten om er weer een heel jaar tegenaan te kunnen. Net als bij de APK van uw auto dus.

Waarom een onderhoudsbeurt in het voorjaar?Gazononderhoud
Gazononderhoud
Gazononderhoud
Gazononderhoud
Gazononderhoud

Tarieven Gazononderhoudspakket Groener

Hieronder vindt u de tarieven, zoals u van Gras en Groen gewend bent, in prijzen per m². Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW, maar exlcusief transportkosten. Deze bedragen € 1,- per km enkele reis vanaf Gras en Groen in 's-Hertogenbosch tot aan uw woning. 

In de onderstaande tarieven zitten zowel de kosten voor het uitvoeren van het onderhoud als de meststoffen voor het gehele seizoen opgenomen.

Uw gazonoppervlak Prijs per m²
Tot 250 m² € 2,75
251 - 500 m² € 2,00
501 - 750 m² € 1,75
751 m² of meer € 1,50

Wat mag u verwachten van gazononderhoud voorjaar?

Wanneer wij bij u arriveren gaan wij direct aan de slag met uw gazon. Daarbij voeren wij een aantal werkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn erop gericht om aan de eisen te voldoen die het gras aan de bodem stelt.

Hieronder vindt u het stappenplan en verderop leest u wat we exact doen en op welke wijze dit goed is voor uw gazon.

Dressen

Met een compoststrooier verspreiden we vervolgens organisch materiaal in de vorm van niet-zurende compost over het gazon. Dit doen we om het organisch stofgehalte te verhogen wat belangrijk is om de volgende redenen:

Beluchten

Door betreding en grote hoeveelheden neerslag kan er verdichting optreden in de bodem. Er is geen ruimte meer voor het gras om nieuwe uitlopers te vormen en de wortels van het gras kunnen niet ademen. Met een beluchtingsmachine met een dichte pen worden gaatjes geprikt in het gazon. Daardoor kunnen water, voeding en zuurstof weer bij de wortels van het gras komen. Dit zorgt voor een dichte en gezonde grasmat die droogte kan weerstaan.

Controle pH-waarde

Gras geeft de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde van 5,5 - 6,5. Met behulp van een eenvoudige bodemtest controleren wij de zuurtegraad en strooien kalk om deze op het gewenste niveau te houden. Doen we dit niet, dan:

Bemesten van het gazon

Als laatste voorzien we het gras van de voorjaarsbemesting. Hiervoor gebruiken wij, de inmiddels welbekende, Myco-Gazon. Deze 100% organische meststof geeft alle voeding aan het gras die het nodig heeft. Dankzij toegevoegde protozoa komen de meststoffen sneller vrij en is de gazonmest zelfs werkzaam bij een bodemtemperatuur van 5 graden celcius!

Oplevering en uitleg gazononderhoud

Zoals u gewend bent van Gras en Groen ruimen wij als laatste alles weer netjes op om vervolgens met u de werkzaamheden op te leveren. Een medewerker zal u op de hoogte brengen van de uitgevoerde werkzaamheden en nog enkele adviezen geven voor het onderhoud.

Jaar bemestingsprogramma

Voordat wij vertrekken laten wij de gazonmest voor de rest van het seizoen en de gazonkalk bij u achter. Zo heeft u ook direct alles in huis om het gazon in de zomer en het najaar in de behoeften te voorzien.

Het gazonpakket Groener omvat zoals omschreven het geven van de voorjaarsbemesting en het dressen van het gazon. Dit is een onderdeel van het jaar bemestingsprogramma. In het onderstaande schema kunt u exact zien welke producten en in welke hoeveelheid nog gegeven moeten worden.

Ondergrond Product Mrt-mei Jun-jul Aug-sep Okt-nov
Zandgrond Myco-Gazon 10 kg/ 100m² 8 kg/ 100m²  5 kg/ 100m²   
  Terra Actif 175 ltr/ 100m²       
  OpMaat kalk       3-5 kg/ 100m² 
Kleigrond Myco-Gazon 10 kg/ 100m² 5 kg/ 100m²  5 kg/ 100m²   
  Terra Actif 175 ltr/ 100m²       
  OpMaat kalk       3-5 kg/ 100m² 


Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Vleuten

Nota


4

"Het gras is letterlijk groen :)"

Graszoden leggen Vleuten
Referenties
Nieuwsberichten
Gazonkalk strooien in het najaar

Nu de winter eraan zit te komen is het weer tijd om kalk te strooien. Maar waarom is dit nodig? Lees hier meer over de redenen om kalk te strooien en de hoeveelheid die nodig is.

Gazonkalk strooien in het najaar
Nieuwsberichten

Zijn verticuteren en bijzaaien noodzakelijk?

In het gazon kunnen grasresten en ander organisch materiaal zich ophopen. Dit wordt vilt genoemd en kan een verstikkende werking hebben op het gras. Dit vilt en ook mos zien we liever niet in het gazon en kan verwijderd worden door te verticuteren. Dankzij deze handeling ontstaat er weer ruimte voor het gras om zich te ontwikkelen.

Tegen een meerprijs kunt u als onderdeel van het gazonpakket Groener het gazon ook laten verticuteren en doorzaaien. Wij ontdoen het gazon dan van de viltlaag en voeren het afval voor u af. Vervolgens brengen wij nieuw graszaad in met een doorzaaier zodat de opengevallen plekken in het gazon snel weer bezet zijn met graszaad.

Tarieven en werkzaamheden verticuteren en bijzaaien

Tijdens het verticuteren maken wij het wilt en mos machinaal los van de ondergrond. Vervolgens verwijderen wij dit uit uw gazon en voeren dit voor u af. Vervolgens zaaien wij het gazon machinaal door. Met een speciale machine wordt exact hetzelfde zaadmengsel in het gazon gebracht als dat gebruikt is voor de teelt van onze graszoden.

Onderstaande prijzen zijn inclusief 21% voor de werkzaamheden en het afvoeren van het groenafval. In de prijs zit ook het benodigde graszaad opgenomen incl. de 9% BTW.

Uw gazonoppervlak Prijs per m²
Tot 250 m² € 1,20
251 - 500 m² € 0,95
501 - 750 m² € 0,80
751 m² of meer € 0,75

Niet vergeten!!

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren dient u te denken aan het volgende:

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u het gazononderhoud in het voorjaar op een professionele wijze laten uitvoeren? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.


Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen