Graszoden Eindhoven

Waar wij vaak graszoden leggen in Eindhoven?

Het grootste werkgebied voor het aanleggen van gazons is voor ons bedrijf de regio Eindhoven. Wij zijn veelal werkzaam in de wijken, Acht, Strijp, Woensel, Gestel, Tongelre. Maar ook in de plaatsen Best, Nuenen, Veldhoven, Valkenswaard, Geldrop en Son.

In de nieuwbouwwijk Waterwereld, Waterrijk, Grasrijk , Meerrijk te Veldhoven hebben wij vele projecten opgeleverd. Hele straten zijn daar door ons voorzien van een nieuw gazon.

Wij hebben in de regio Eindhoven 150 klanten per jaar, het is dus zomaar mogelijk dat wij bij uw familie, vrienden of kennissen een grastapijt hebben aangelegd met graszoden.

Groene wetenswaardigheden over Eindhoven

Eindhoven is groen: verrassend groen. Het is zelfs de meest groenste stad van de vijf grootste Nederlandse steden. Recent nog is de stad tweede geworden bij de verkiezing ‘groenste stad van Nederland’, zoals door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw, en Innovatie bekend gemaakt is.

Met parken, groenstroken en vele soorten bomen en planten. Daar is de gemeente we trots op wil deze positie ook behouden. Dit mag niet in het geding komen door de groei van het aantal inwoners, de voorzieningen of het aantal gebouwen. Eindhoven is en blijft de groenste stad. 

Ook voor de boomliefhebbers is er veel te zien in Eindhoven. Binnen de stadsgrenzen staan maar liefst circa 80.000 solitaire bomen. Ook de verscheidenheid van het bomenbestand is groot: Eindhoven telt zo\\\\\\\'n vijfhonderd boomvariëteiten.

 

Waar is al dat groen in de stad Eindhoven nou eigenlijk te vinden?

De Genneper Parken

Genneper Parken is een groot en prachtig sport- en recreatiegebied in het zuiden van Eindhoven met ruim 3 miljoen bezoekers per jaar! Zomers kunt er u heerlijk wandelen en fietsen maar ook midgetgolfen, zwemmen bij de Tongelreep. In de winter kunt u bij het IJssportcentrum  schaatsen. Voor de wandelaars zijn er een drietal wandelroutes uitgestippeld,  welke leiden langs het boerenleven en de mooiste plekjes in het gebied.

Dichtbij het Milieu Educatie Centrum, ligt de Genneper Hoeve. Een biologische boerderij met scharrelende kippen, varkens, koeien en jongvee. U kunt daar zelf of met de kinderen rondkijken in de stallen en vragen stellen aan de boer.

Park de Karpen

Het parkgebied rond de Karpendonkse plas is een fraai gebied dat is aangelegd na het uitgraven van de plas als zandwinning ten behoeve van het Hoogspoor in 1953. Heden ten dage is de plas, waarin zich een eilandje bevindt, gesitueerd in een parkachtige omgeving,. De omgeving bestaat uit een naaldbos met onder meer Rhododendrons en Jeneverbessen. Vooral aan de oostkant van het park, met groene uitlopers naar de woongebieden is uitermate goed uitgevoerd. Het parkgebied rond de Karpendonkse Plas is zeer populair onder sporters, zij weten de Karpendonkse Plas dagelijks te vinden. Met name de atletiekvereniging en de individuele hardlopers lopen hun route langs de Karpendonkse Plas. In de winter is het bij voldoende vorst een gewilde schaatsplek.

Landelijk Strijp

Landelijk Strijp is een uniek overgangsgebied aan de noordzijde van Eindhoven waar de stad overgaat in een groen landschap. Het groene karakter is kenmerkend.

Het gebied kent een ontwikkeling die de gemeente Eindhoven meer body geeft. Landelijk Strijp is deels aangewezen als vestigingsgebied voor bedrijven in het kader van Eindhoven Brainport. Terzelfdertijd moet Landelijk Strijp een rol op zich nemen als één van de drie grotere stadsparken van de gemeente Eindhoven.  Het moet de ideale plek zijn waar inwoners van de rond omliggende wijken elkaar kunnen treffen en kunnen ontspannen.

Stadswandelpark

Een inspirerend park is het Stadswandelpark, getekend en bedacht door Leonard Springer en Dirk Tersteeg. Niet alleen door de gevarieerde natuur, maar ook vanwege de beeldentuin en de uitgestrekte gazons met uitzicht op water. Te midden tussen het Parktheater en het Witte Dorp is het een heerlijke plek om te wandelen en tot rust te komen.

Het is park is stijlvol waarbij technologie en muziek een belangrijke rol spelen. Het radiomonument,  de sterrenwachttoren, en de Van Doorne muziekkiosk zijn het aanschouwen absoluut waard.

Uniek aan het park zijn de padenstructuur met gebogen en rechte routes en de diversiteit aan beplanting. Beuken, eiken, berken, coniferen, kastanjes en treurwilgen. Maar ook zeldzame exemplaren zoals de zwarte berk en een witte esdoorn komen in het pak voor. Een stijvolle vijver en meerdere grasvelden vullen het park aan.

Plaatsen rondom Eindhoven waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Eindhoven

Alle projecten

Graszoden leggen Eindhoven

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Eindhoven. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Eindhoven

Wilt u graszoden laten leggen in Eindhoven? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Eindhoven gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Eindhoven

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Eindhoven? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Eindhoven

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.