Graszoden Cromvoirt

Waar wij vaak graszoden leggen in Cromvoirt

In de plaats Cromvoirt hebben wij diverse klanten waar wij met onze graszoden de tuinen hebben opgefleurd. Croimvoirt is een klein en gezellig dorp met slechts 800 inwoners en valt onder de gemeente Vught. Het heeft een oppervlakte van ca. 1420 hectare. De plaats kenmerkt zich door een lintvormige bebouwing.

De naam Cromvoirt is afgeleid van de woorden Kromme, wat bochtig betekent en voorde, wat een doorwaadbare plaats in een rivier betekent. Cromvoirt was een landbouwgebied bij uitstek. In 1933 werd Cromvoirt bij de gemeente Vught gevoegd om dat het te klein was en niet meer de financiele middelen had om het dorp voort te laten bestaan. Het gemeentebestuur vroeg zelf om opheffing van de gemeente.

Cromvoirt ligt tussen de plaatsen Vught, Den Bosch, Giersbergen, Biezenmortel, Helvoirt en Nieuwkuijk. Ook in deze plaatsen genieten wij een grote klantenkring voor het aanleggen van graszoden.

Groene wetenswaardigheden over Cromvoirt

Cromvoirt ligt te midden  van 3 prachtige natuurgebieden. De IJzeren Man, de Loonse en Drunense Duinen en De Gement.  Wonen in Cromvoirt betekent dan ook wonen in een gezellig dorp, met de natuur en de dagelijkse voorzieningen binnen handbereik.

De IJzeren Man

De IJzeren Man is een recreatieplas gelegen in de bossen tussen Vught en Cromvoirt. De naam IJzeren Man is ontleend aan de naam die aan de stoombaggermolen die de plas heeft gegraven werd gegeven. De plas is ontstaan uit zandwinning. Dit zand werd gebruikt voor stadsophoging van de wijk Het Zand. De plas is 2 meter op zijn diepst en niet veel meer dan 40 centimeter op zijn ondiepst. Dit maakt de plas heel geschikt om te zwemmen in de zomer en te schaatsen in de winter. Er is een strandbad met een afgebakend zwemgedeelte. Er is een midgetgolfbaan en een gedeelte met speeltoestellen. Ook is het mogelijk waterfietsen te huren en kan er ondanks de geringe diepte gezeild worden met kleine bootjes. In Den Bosch liggen verwante meertjes met de naam: IJzeren vrouw en IJzeren kind

De Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense duinen is een natuurgebied van zo’n 4000 hectare bestaat voornamelijk uit stuifzand, heide en naaldbos. Door zijn omvang  is het één van de grootste stuifzandgebieden van West Europa. Sinds 2002 is het gebied een nationaal park. De Loonse en Drunense duinen bevinden zich tussen Cromvoirt, Helvoirt, Waalwijk en Tilburg in.

De Loonse en Drunense Duinen zijn zeer in trek bij toeristen. Er kan gewandeld worden op de verharde wegen, maar je kunt ook vrij door de duinen struinen. Er zijn wandelroutes uitgezet. Er kan gewandeld en gefietst worden. Ook kun je er goed mountainbiken en paardrijden.

De Gement

De Gement is een poldergebied in Vught en ligt tussen het afwateringskanaal Drongelen in het zuiden en de verlaten spoorlijn van het Halve Zolenlijntje in. Gement is een beschermd gebied voor weidevogels en ganzen.  Er is een wandelroute uitgezet over het Halvezolenlijntje en loopt van Den Bosch naar Waalwijk. Een prachtige route!

Plaatsen rondom Cromvoirt waar Gras en Groen ook werkt

Graszoden leggen Cromvoirt

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Cromvoirt. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Cromvoirt

Wilt u graszoden laten leggen in Cromvoirt? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Cromvoirt gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Cromvoirt

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Cromvoirt? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Cromvoirt

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.