Graszoden Breda

Waar wij vaak graszoden leggen in Breda?

In de gemeente Breda en de omringende dorpen hebben wij al veel opdrachten mogen uitvoeren.
Vooral de wijken  Princenhage, Brabantpark, Ginneken, IJpelaar en Tuinzigt.

Daarnaast zijn wij ook werkzaam in veel dorpen welke onder de gemeente Breda vallen zoals: Gilze en Rijen, Prinsenbeek, Bavel, Teteringen, Alphen-Chaam, Drimmelen, Etten-Leur, Oosterhout en Zundert.

Wij hebben zeker 150 klanten per jaar in deze regio, het is dus zomaar mogelijk dat wij bij familie, vrienden of kennissen van u een nieuw gazon hebben aangelegd.

Nieuwbouwwijken

Bouverijen

Tegen de rand van Teteringen zullen in de wijk Bouverijen totaal zo\\\'n 650 woningen gerealiseerd gaan worden. Alle woningen die gebouwd worden zijn koopwoningen. De wijk kent een ruim aanbod type woningen, vrijstaande, hoekwoningen, rijwoningen, 2-onder-1-kap, geschakelde, bungalow en eengezinswoningen.

Kavels Zelfbouw Teteringen

In Teteringen, een van de deelgemeentes van Breda, komen in 2013 op een unieke locatie vrije kavels te koop. Deze locatie, aan de Zuidwest-rand van Teteringen, ligt uitermate gunstig ten opzichte van Breda. Op deze kavels kunt u geheel naar eigen keuze uw type woning en kavelgrootte bepalen.

Heldenpark

Het voormalige westelijk Hero-terrein zal in 2013 worden omgetoverd tot een nieuwe en aantrekkelijke leefomgeving; een nieuwe buurt met een eigen identiteit nabij het centrum van Breda. In deze nieuw te ontwikkelen buurt zullen verschillende woonvormen op een locatie in het centrum van Breda gebouwd worden. In totaal zullen er 360 woningen gerealiseerd worden.

In veel nieuwbouwwijken worden wij door de nieuwe bewoners ingeschakeld voor zowel grondwerk, bestratingswerk, aanplanten en het leggen van graszoden. Wanneer u samen met de buren of hele buurt uw gazon door ons laat aanleggen hanteren wij kortingen. Hoe meer meters gras wij mogen leggen, hoe goedkoper het kan worden.

Groene wetenswaardigheden over Breda

De gemeente Breda bezit ongeveer 630 hectare openbaar groen en 90.000 bomen. Het openbaar groen vormt een kenmerkende aspect in de stad en maakt de stad leefbaar. Mede door de hoeveelheid aan parken die de stad kent vormt Breda tot een groene omgeving. Het zijn de rustpunten in deze drukke stad.

Waar is al dat groen in de stad Breda nou eigenlijk te vinden?

Valkenberg

Het bekendste park is zonder enige twijfel het Valkenberg, midden in het centrum. Tot het begin van de 19e eeuw hoorde dit park bij het Kasteel van Breda.

Vandaag de dag is het park bij mooi weer een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Dagelijks lopen vele treinreizigers de route daar het park van het station naar het centrum en terug. Het oude stadspark in Engelse landschapsstijl was hier niet op berekend. In 1995 is het park helemaal vernieuwd, de  kenmerkende dwaalpaadjes zijn aangevuld met twee brede hoofdpaden van asfalt. Dit alles om de verbinding tussen station en binnenstad te verbeteren.

In het stadspark van Breda vind je uitgestrekte grasvelden waar je heerlijk kunt genieten van een lunch in het zonnetje.. Je vindt hier een gezellig eethuisje met een terras wat uitkijkt over het gehele park. Daarnaast is er voor de kinderen een grote speeltuin met schommels, een glijbaan en een zandbak aangelegd. Deze is op veilige afstand van de grote fontein. Het stadspark is de ideale locatie voor verschillende evenementen. De minister heeft dan ook niet geheel toevallig  het park in 2010 genomineerd als beste openbare ruimte van het jaar.

Overige parken in Breda

Het Wilhelminapark is gelegen langs de Wilhelminasingel, dichtbij het centrum. Het park bestaat uit twee stukken met aan iedere kant een vijver. Het park wordt gescheiden door de straat Wilhelminapark. Bij de ingang van het linker parkgedeelte staat een Pools oorlogsmonument. Aan de andere kant staat een Duitse Panthertank die door de Polen in 1945 aan de stad werd geschonken.

Het Van Sonsbeeckpark in Breda is een werkverschaffingsproject uit de crisisjaren. Het park is vernoemd naar burgemeester Willem van Sonsbeeck welke in 1934 opdracht heeft gegeven voor de aanleg van het park. Dit om de mannen tijdens de heersende crisis aan het werk te houden, waar een crisis dan al niet goed voor kan zijn.

Het is een park waar bewust zeldzame planten en bomen in geplant zijn. Om het park zijn woningen gebouwd welke een prachtig uitzicht wanneer zij de voordeur uitlopen. Ook grenst het van Sonsbeeckzwembad aan dit park.

Het Van Koolwijkpark ligt vlak buiten de Singelgracht in Breda. Ondanks dat dit park niet bij alle Breda naren bekend is, is het een prachtig parkje. Verstopt tussen grote villa’s ligt hier de zogenaamde Engelse Tuin, met de uitstraling van een paleistuin.

Projecten in Breda

Alle projecten

Graszoden leggen Breda

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Breda. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Breda

Wilt u graszoden laten leggen in Breda? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Breda gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Breda

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Breda? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Breda

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.