Graszoden Bergschenhoek

Waar wij vaak graszoden leggen in Bergschenhoek

In Bergschenhoek leggen wij met grote regelmaat onze graszoden. Ook in de omringende plaatsen zoals Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Gouda vervangen wij oude graszoden vaak door een nieuw gazon.

Bergschenhoek, een plaats met ongeveer 17.000 inwoners en ongeveer 15 vierkante kilometer groot, behoort bij de gemeente Lansingerland. Bergschenhoek ligt aan de noordkant van Rotterdam en maakt deel uit van de Stadsregio. Tot de gemeente Lansingerland behoren behalve Bergschenhoek ook de dorpen Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en de buurtschappen Kruisweg, Noordeinde, Rotte en Oostmeerpolder.

In Bergschenhoek is relatief veel nieuwbouw in de duurdere klasse te vinden. De rivier de Rotte loopt langs Bergschenhoek en daar bevindt zich Het Hoge en Lage Bergse Bos, een natuur-en recreatiegebied.

Wetenswaardigheden over Bergschenhoek

In Bergschenhoek werd een visfuik gevonden die uit ongeveer 4300 voor Christus komt. In de prehistorie kwamen er dus al mensen naar dit gebied. Het is een veengebied en aan het einde van de Middeleeuwen wordt het veen afgegraven en als brandstof verkocht. Hiermee begint de droogmaking. In de 18e eeuw werden verschillende polders bij Bergschenhoek droog gelegd.

In de Hollandse Gewesten werd de Katholieke kerk verboden rond 1573. In 1649 werd in het geheim een parochie gevestigd in Bergschenhoek. De eerste mis werd in een schuilkelder gehouden.

Vandaag de dag is Bergschenhoek een dorp met voornamelijk glastuinbouw.

Hoewel Bergschenhoek voornamelijk bestaat uit nieuwbouw zijn er enkele gebouwen die het de moeite waard maken om genoemd te worden. Zo is er het Polderhuis welke in 1906 gebouwd is, oorspronkelijk behoorde het gebouw aan het Hoogheemraadschap van Schieland, is nu een cultureel centrum. Het oudste gebouw stamt uit 1846 en is een woonhuis met winkel.

Groene wetenswaardigheden over Bergschenhoek

Het Lage Bergse Bos is een natuurgebied dat zich langs de Rotte bevindt. Het gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 215 hectare en werd in 1970 aangelegd. Het is een afwisselend gebied en bestaat uit bos en opengedeeltes van water en land. In het gebied lopen Schotse Hooglanders.

Aan de oostzijde van het gebied ligt het gebied het Hoge Bergse Bos. Een recreatiegebied waarvan de heuvels zijn ontstaan doordat het een stortplaats was voor bouwafval. Op de een van de heuvels is een skihelling aangelegd. Verder is er een klimwand, een mountainbike parcours en een golfbaan.

Een uniek landschap vormt Polder Schieveen. Het is een polder met een oppervlakte van 460 hectare en is de laatste oorspronkelijke polder in de gemeente Rotterdam. Het gebied is niet toegankelijk voor publiek, maar is wel een belangrijke weidevogelgebied. Vanaf de omringende wegen kun je vogels spotten, zoals de grutto, de tureluur en de lepelaar.

Projecten in Bergschenhoek

Alle projecten

Graszoden leggen Bergschenhoek

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Bergschenhoek. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Bergschenhoek

Wilt u graszoden laten leggen in Bergschenhoek? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Bergschenhoek gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Bergschenhoek

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Bergschenhoek? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Bergschenhoek

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.