Graszoden Berghem

Waar wij vaak graszoden leggen in Berghem

In Berghem met zijn ca. 9000 inwoners  leggen wij regelmatig nieuwe graszoden aan. Ook voorzien wij de bewoners van Oss, Herpen, Macharen, Megen, Haren, en Koolwijk regelmatig van een nieuw gazon .

Sinds 1994 behoort Berghem bij de gemeente Oss. En was daarvoor een zelfstandige gemeente. De afgelopen jaren zijn er prachtige nieuwbouw wijken gerealiseerd of aan de laatste bouwfase bezig, zoals De Piekenhoef en Het Reut.

Nieuwbouw  De Piekenhoef in Berghem

Aan de zuidkant van Berghem, tegen de grens van Oss verrees in een landelijke en bosrijke omgeving de wijk De Piekenhoef. De bedoeling is dat er in verschillende bouwfases wordt gewerkt en er uiteindelijk 1250 woningen zullen worden gebouwd. Duurzaamheid en veiligheid zijn hierbij de belangrijkste speerpunten.

Karakteristiek voor een dorp zijn wisselende bouwmassa\\\'s, verspringende rooilijnen en variatie in kavelbreedtes. Binnen het plangebied zijn gebieden te onderscheiden die een samenhangend geheel vormen: de erven en straten. De inrichting van de erven creëert een gevarieerde wijk, terwijl elk erf afzonderlijk een eenheid vormt qua materiaal en textuur. Zodoende ontstaan veel verschillende woonmilieus: ruime, luxe huizen, tweekappers, appartementen maar ook sociale woningbouw. De Piekenhoef is een wijk met een grote diversiteit.

Nieuwbouw ´t Reut in Berghem

Aan de Westkant van Berghem bevindt zich de wijk ´t Reut. Het is een relatief kleine wijk en kenmerkt zich door veel groen, klinkerstraten en pannendaken, waardoor het een charmant karakter heeft.´t Reut ligt dichtbij de dorpskern van Berghem en ook de afstand tot het centrum van Oss is vlakbij.  Door de gezellige sfeer en de diversiteit aan woningen maken ´t Reut tot een geliefde woonplek.

Groene wetenswaardigheden over Berghem

Aan de zuidkant van Berghem liggen hooggelegen zandgronden, zoals akker- en weidegrond en heidegebieden en bospercelen. Aan de noordkant ziet men laaggelegen polderlandschap. Berghem ligt daardoor in een overgangsgebied.

De naaldbossen en heidevelden ten zuiden van Berghem sluiten aan op de Herpse Bossen en aan het natuurpark Maashorst.

Natuurgebied de Herpse bossen

De Herpse bossen is een natuur en- recreatiegebied van ca. 400 hectare groot en gelegen ten zuiden van Berghem. Ooit was het een stuifzandgebied, maar door aanplant van naaldbomen, begin 20e eeuw, kun je nauwelijks nog spreken van stuifzandgebied. In het gebied bevinden zich 2 plassen. Het Klompven en het Groot Ganzenven. Het Klompven is een recreatieplas en ontstaan door uitgraving voor de aanleg van de A 59. Het Groot Ganzenven is een natuurlijk ven en was ooit bedoeld om als weidegebied te gebruiken.

Natuurgebied De Maashorst

De Maashorst is een groot natuurgebied en beslaat zo’n 2400 hectare. Het gebied bestaat uit verschillende landschapstypes zoals: Naaldbos, heidevelden, vennetjes en houtwallen. De Maashorst ligt tussen het grondgebied van Uden, Oss, Bernheze en Landerd in. Voorheen waren het verschillende gebieden. Sinds 1960 is het een aaneengesloten natuurgebied.  

Doordat het gebied in 1960 tot een aaneengesloten gebied is gemaakt en het landschap zo wisselend en divers is, is het een geliefd natuurgebied voor wandelaars, fietsers en rustzoekers. Er zijn verschillende wandelingen uitgezet en ook zijn er mooie fietspaden aangelegd.

Plaatsen rondom Berghem waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Berghem

Alle projecten

Graszoden leggen Berghem

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Berghem. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Berghem

Wilt u graszoden laten leggen in Berghem? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Berghem gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs per m²
< 100 m²     Alleen afhalen/ bezorgen
100 m² - 199 m² € 7,50 p/m² 
200 m² - 499 m² € 7,00 p/m² 
> 500 m²     Op aanvraag

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Graszoden Berghem

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Berghem? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Berghem

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.