Graszoden Arnhem

Waar wij vaak graszoden leggen in Arnhem?

De stad Arnhem behoort tot één van onze grootste werkgebieden. Dat is ook niet vreemd want de stad Arnhem telt sinds 2012 een inwoneraantal van 150 duizend personen.  Deze inwoners wonen onder andere in de woonwijken Presikhaaf, Klarendal, Malburgen, Elderveld, Rijkerswoerd en nieuwbouwwijk Schuytgraaf.  In deze woonwijken hebben wij al veel tevreden klant van een gazon voorzien door het leggen van onze graszoden.

Nieuwbouwwijk Schuytgraaf

Met de betiteling ‘Arnhem in de Betuwe’ zijn er tussen 2009 en 2012 6250  woningen gebouwd. Kenmerkend voor dit nieuwbouwplan is dat de woningen verdeeld worden over 26 verschillende buurten omringd door water met een centraal gelegen park als ware het groene hart van de wijk. Dit allemaal is gevestigd in het prachtige Betuwse landschap met het centrum van Arnhem op een steenworp afstand. Er zijn verschillende type woningen gebouw waaronder eengezinswoningen, twee-ondereen kap, vrijstaand en huurwoningen . Daarnaast zijn er ook vrije bouwkavels verkocht waarop huizen gerealiseerd zijn. De buurten van Schuytgraaf liggen als dorpjes in een groene oase.

Water en groen in Schuytgraaf

In en om de nieuwbouwwijk bevindt zich veel groen en water, met alle ruimte voor het invullen van diverse activiteiten als vrijetijdsbesteding van de inwoners. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mogelijkheden voor actieve watersporters en fanatieke vissers.

Wonen in Schuytgraaf is wonen in een groenrijk gebied.  De Drielse Dijk, Park Lingezegen en het polderland liggen op korte fiets- en loopafstand. Bij het ontwerpen van Schuytgraaf is er getracht zoveel mogelijk van het Betuwse landschap te behouden in de plannen. Behouden paden, bomen en sloten vormen een natuurlijke grens tussen de buurten. De wijk heeft een hoge aantrekkingskracht, met graslanden, sloten en veel zicht op het omringende landschap.

Gras en Groen Graszoden in Schuytgraaf

Vanaf 2010 leggen wij wekelijks graszoden in deze nieuwbouwwijk. In veel straten zijn wij al meerdere keren werkzaam geweest. Onze daadkrachtige aanpak, onderhoudskalender en hoge service word gewaardeerd door de bewoners van deze nieuwbouwwijk.

Groene wetenswaardigheden over Arnhem

Het groene in de stad Arnhem erkent een ieder. Dit komt door de vele, maar ook grote parken, en ook door de ligging aan de zuidrand van de Hoge Veluwe. Dit was echter niet altijd zo. In de middeleeuwen zijn bosgebieden ten noorden van Arnhem massaal gerooid. Waarna naar enkel nog heide groeide, welke de schapen kaal graasden. De boeren van die tijd verbranden de heide en gebruikten de plaggen als strooisel in de stallen. Toen dit te vaak gebeurde bleef er enkel nog zand liggen.  Op deze manier zijn  de zandverstuivingen op de Veluwe ontstaan.

De parken waren tot aan het eind van de 19e eeuw voornamelijk landgoed van rijke families, maar toen het slecht ging met de Nederlandse landbouw werden deze te koop aangeboden. Zich bewust van het groene imago van de stad, kocht de gemeente Arnhem deze op. Het landgoed Zijpendaal grenzend aan het park Sonsbeek. Arnhem kent nu 15 parken en heeft een reputatie als 'Parkstad'.

Door zijn huidige ligging aan de Rijn staat Arnhem bekend als groene stad aan de Rijn. Tussen 1530-1536 is de Rijn verlegd, waardoor deze langs de stad kwam te liggen, voorheen liep de rivier langs de rand van Elden. De nieuwe stroming van de Rijn zorgde voor betere handel voor de stad.

Er stormen door Arnhem meerdere beken. Hoewel de stad in de loop van de eeuwen flink is uitgebreid zijn deze beken bewaard gebleven. Bekende namen zijn de St. Jansbeek, de Klarenbeek, de Klingelbeek, de Molenbeek en de Lichtenbeek.

Arnhem kent ook een aantal (recreatie-)plassen; de Rijkerswoerdse Plassen in Arnhem-Zuid, 2 plassen in de Rosandepolder, de Immerlooplas en een plas in de Meinerswijk.

Groenste stad van Nederland en Europa

Een bekroning voor de stad kwam met de uitroeping  tot "De Groenste Stad van Nederland"  in 2008 en in 2009 zelfs tot "De Groenste Stad van Europa".

Waar is al dat groen in de stad Arnhem nou eigenlijk te vinden?

Nationaal Park Veluwezoom

Dit prachtige natuurgebied van ruim 5100 hectare bos, heide, zandverstuivingen en waardige landgoederen ligt ten oosten van Arnhem. In dit gebied is voor iedere actieveling wat wils;  wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden.

In het park zijn twee natuur- en wildobservatieposten aangelegd, vanaf hier kunt u reeën, edelherten, vossen, dassen en boommarters zien.

Het gebied reikt van de Gelderse Vallei tot aan de IJssel en van Harderwijk tot aan de Rijn.

 

Stadspark Sonsbeek

Dit park gelegen in het centrum van de stad is ongetwijfeld het bekendste park van Arnhem. Men noemt Sonsbeek ‘de parel in de Veluwezoom’.

Aan de rand van het park word uw aandacht getrokken van de historische Witte Watermolen. Deze molen is als enige overgebleven van de in totaal tien waterradmolens die ooit door de St. Jansbeek werden aangedreven.

Andere kleinere of minder bekende parken in Arnhem zijn bijvoorbeeld stadspark Zypendaal en de Gulden Bodem. In dit stadspark Zypendaal staat een middeleeuws ingericht huis met een authentiek ingerichte stadstuin. De beneden verdieping van het huis is openbaar gesteld.

Stadspark Park Gulden Bodem is de kleinste van de drie Arnhemse parken met drie dikke kastanjes. Een prachtig koetshuis refereert nog aan het verleden.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Arnhem

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Arnhem? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Arnhem vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Arnhem graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Arnhem

Wilt u bij u in Arnhem de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Den Bosch

Erwin Smith


5

"top service geleverd en beste kwaliteit"

Graszoden leggen Den Bosch
Referenties

Graszoden in Arnhem

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Arnhem. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Arnhem gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Arnhem

  • Graszoden leggen Arnhem
  • Graszoden leggen Arnhem
  • Graszoden leggen Arnhem
  • Graszoden leggen Arnhem
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen