Graszoden Arnhem

Waar wij vaak graszoden leggen in Arnhem?

De stad Arnhem behoort tot één van onze grootste werkgebieden. Dat is ook niet vreemd want de stad Arnhem telt sinds 2012 een inwoneraantal van 150 duizend personen.  Deze inwoners wonen onder andere in de woonwijken Presikhaaf, Klarendal, Malburgen, Elderveld, Rijkerswoerd en nieuwbouwwijk Schuytgraaf.  In deze woonwijken hebben wij al veel tevreden klant van een gazon voorzien door het leggen van onze graszoden.

Nieuwbouwwijk Schuytgraaf

Met de betiteling ‘Arnhem in de Betuwe’ zijn er tussen 2009 en 2012 6250  woningen gebouwd. Kenmerkend voor dit nieuwbouwplan is dat de woningen verdeeld worden over 26 verschillende buurten omringd door water met een centraal gelegen park als ware het groene hart van de wijk. Dit allemaal is gevestigd in het prachtige Betuwse landschap met het centrum van Arnhem op een steenworp afstand. Er zijn verschillende type woningen gebouw waaronder eengezinswoningen, twee-ondereen kap, vrijstaand en huurwoningen . Daarnaast zijn er ook vrije bouwkavels verkocht waarop huizen gerealiseerd zijn. De buurten van Schuytgraaf liggen als dorpjes in een groene oase.

Water en groen in Schuytgraaf

In en om de nieuwbouwwijk bevindt zich veel groen en water, met alle ruimte voor het invullen van diverse activiteiten als vrijetijdsbesteding van de inwoners. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mogelijkheden voor actieve watersporters en fanatieke vissers.

Wonen in Schuytgraaf is wonen in een groenrijk gebied.  De Drielse Dijk, Park Lingezegen en het polderland liggen op korte fiets- en loopafstand. Bij het ontwerpen van Schuytgraaf is er getracht zoveel mogelijk van het Betuwse landschap te behouden in de plannen. Behouden paden, bomen en sloten vormen een natuurlijke grens tussen de buurten. De wijk heeft een hoge aantrekkingskracht, met graslanden, sloten en veel zicht op het omringende landschap.

Gras en Groen Graszoden in Schuytgraaf

Vanaf 2010 leggen wij wekelijks graszoden in deze nieuwbouwwijk. In veel straten zijn wij al meerdere keren werkzaam geweest. Onze daadkrachtige aanpak, onderhoudskalender en hoge service word gewaardeerd door de bewoners van deze nieuwbouwwijk.

Groene wetenswaardigheden over Arnhem

Het groene in de stad Arnhem erkent een ieder. Dit komt door de vele, maar ook grote parken, en ook door de ligging aan de zuidrand van de Hoge Veluwe. Dit was echter niet altijd zo. In de middeleeuwen zijn bosgebieden ten noorden van Arnhem massaal gerooid. Waarna naar enkel nog heide groeide, welke de schapen kaal graasden. De boeren van die tijd verbranden de heide en gebruikten de plaggen als strooisel in de stallen. Toen dit te vaak gebeurde bleef er enkel nog zand liggen.  Op deze manier zijn  de zandverstuivingen op de Veluwe ontstaan.

De parken waren tot aan het eind van de 19e eeuw voornamelijk landgoed van rijke families, maar toen het slecht ging met de Nederlandse landbouw werden deze te koop aangeboden. Zich bewust van het groene imago van de stad, kocht de gemeente Arnhem deze op. Het landgoed Zijpendaal grenzend aan het park Sonsbeek. Arnhem kent nu 15 parken en heeft een reputatie als \\\'Parkstad\\\'.

Door zijn huidige ligging aan de Rijn staat Arnhem bekend als groene stad aan de Rijn. Tussen 1530-1536 is de Rijn verlegd, waardoor deze langs de stad kwam te liggen, voorheen liep de rivier langs de rand van Elden. De nieuwe stroming van de Rijn zorgde voor betere handel voor de stad.

Er stormen door Arnhem meerdere beken. Hoewel de stad in de loop van de eeuwen flink is uitgebreid zijn deze beken bewaard gebleven. Bekende namen zijn de St. Jansbeek, de Klarenbeek, de Klingelbeek, de Molenbeek en de Lichtenbeek.

Arnhem kent ook een aantal (recreatie-)plassen; de Rijkerswoerdse Plassen in Arnhem-Zuid, 2 plassen in de Rosandepolder, de Immerlooplas en een plas in de Meinerswijk.

Groenste stad van Nederland en Europa

Een bekroning voor de stad kwam met de uitroeping  tot \\\"De Groenste Stad van Nederland\\\"" 

Plaatsen rondom Arnhem waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Arnhem

Alle projecten

Graszoden leggen Arnhem

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Arnhem. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Arnhem

Wilt u graszoden laten leggen in Arnhem? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Arnhem gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Arnhem

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Arnhem? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Arnhem

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.