Graszoden Amsterdam

Waar wij vaak graszoden leggen in Amsterdam?

In de provincie Noord-Holland is Amsterdam samen met Haarlem en Almere ons grootste werkgebied.

Ondanks de heftige verkeersdrukte in de het centrum van de stad hebben wij tot zelfs in de PC Hoofstraat projecten op kunnen leveren.

Maar ook in de stadsdelen of woonwijken zoals Oud-Zuid, Slotervaart, Jordaan, de Pijp en nog vele andere bekende of mindere wijken. Wij voorzien iedere particuliere inwoner van Amsterdam van het mooist aangelegde gazon.

Ook buiten de hoofdstad van Nederland zijn wij veelal in omliggende steden als Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp, Diemen,  Duivendrecht en Zaandam.

Nieuwbouwwijk

In Amsterdam zijn de afgelopen jaar ondanks de toeslaande crisis op veel plekken nieuwbouw huizen gerealiseerd. Bijvoorbeeld de wijken Karspelhof, Marjoleinterrein, de Bongerd fase 2, Villa Verde en de Suha buurt.

Uiteraard bent u als bewoner van deze nieuwe huizen opzoek naar een hovenier of stratenmaker. Wanneer u een geschikte partij zoekt voor de aanleg van uw gazon dan kunt u met ons goede zaken doen in samenwerking met uw buren of straat. Wij werken met staffelkortingen welke hoop kunnen lopen en u zeker uw voordeel mee kunt doen. Vraag onze kantoormedewerkers naar de mogelijkheden of voor het maken van een afspraak.

Groene wetenswaardigheden over Amsterdam

Hoeveel bomen Amsterdam telt, weet niemand, maar het zijn er ongeveer 360.000. Met de 105.000 van het Amsterdamse Bos erbij, dat in bezit is van Amsterdam maar op grondgebied ligt van Amstelveen en Aalsmeer, zijn dat er bijna een half miljoen.

Er zijn meer dan 30 parken waar deze bomen te vinden zijn in Amsterdam, variërend van het Wetheimerpark met een totale grootte van 1 hectare tot aan het mooie Vondelpark dat 48 hectare telt en ongeveer 9 miljoenen bezoekers aantrekt per jaar.

Ook is Amsterdam rijk aan buiten zwemwater. U kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen in de Gaasperplas, de Speelsloot, Ouderkerkerplas, het IJmeer. Zwemmen in de grachten is niet de aan te raden, wel werd daar in 2012 de City Swim gehouden om geld op te halen voor het goede doel, een tetanusprik werd geadviseerd.

Het Amsterdamse Bos strekt uit over bijna 1000 hectare grond. Het bos is eigendom van de gemeente Amsterdam en is gelegen binnen de lokale authoriteiten van Amsterdam, Amstelveen en Aalsmeer. Jaarlijks bezoeken ongeveer 5,5 miljoen bezoekers het bos.

Onder het motto ‘Vijf jaar werk voor 1000 man’ is in 1934 het aanleggen van het Amsterdamse Bos gestart. Het aanleggen van het bos verschafte werk aan 20.000 werklozen gedurende de jaren van crisis. De laatste boom is geplant in 1967. Met haar 137 km aan wandelpaden, 51 km aan fietspaden en 50 bruggen is het bos een van de grootste bossen van Europa. Het bevat 150 inheemse boomsoorten en meer dan 200 soorten vogels.

Een rivier genaamd de Bosbaan vloeit door het Amsterdamse bos. De Bosbaan wordt vaak gebruikt voor roei wedstrijden gedurende het roei seizoen.

Aan de westzijde van het water vindt u het Bosmuseum. Naast de vaste tentoonstelling over de natuurlijke en sociale historie van het bos, worden hier ook tijdelijke exposities georganiseerd. Andere recreatie gelegenheden zijn enkele ondiepe zwembaden, een pannekoekenhuis en een geiten boerderij.

Waar is al dat groen in de stad Amsterdam nou eigenlijk te vinden? 

Wij hebben voor u een top 3 geselecteerd met de mooiste groene plekken van Amsterdam:

 1. Het Vondelpark

Het Vondelpark is het grootste stadspark van Amsterdam en het beroemdste park in Nederland. Het park verwelkomt ongeveer 9 miljoen bezoekers per jaar. Het is een erg populaire plek om te joggen, de hond uit te laten of gewoon om te genieten van het uitzicht. In het open-lucht theater van het park, gelegen aan een groot meer, en in de bandstand worden in de zomer gratis concerten gegeven.

 1. De Hortus Botanicus

Gelegen in Amsterdam West, is het Westerpark een mooie plek om te wandelen, skaten of zitten relaxen en genieten van het uitzicht. Het park is recentelijk vernieuwd en is onderdeel van het Cultuurpark Westergasfabriek.

De Westergasfabriek biedt ruimten aan creatieve en culturele bedrijven. De industriele monumenten en het omliggende park vormen een multifunctionele ruimte en een modern park met internationale allure. Er zijn bomen, weides en stromen, vele kantoren, ruimtes voor grote en kleine evenementen, bars, restaurants, een bioscoop, theater en veel meer.

www.westerpark.nl
www.westergasfabriek.nl

 1. Het Amsterdamse Bos

Vondelpark

Het Vondelpark is het bekendste en drukst bezochte park van Amsterdam geworden. Naast de Amsterdammers vinden ook veel toeristen hun weg naar dit park. Jaarlijks zijn er gemiddeld zo'n 10 miljoen bezoeken. In de zomermaanden worden theatervoorstellingen en concerten gehouden in het Openluchttheater.

Sinds 1974 word er ook een heuse Vondelparkloop gehouden. Een grote esdoorn die in de zomer van 2006 door een onweer omver werd geblazen, staat met een halfdode kruin scheef in het grasveld naast het Vondelbeeld ter inspiratie van eigenwijze fotografen en koppige dichters.

De Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Er groeien maar liefst 4.000 verschillende soorten planten in de tuinen en kassen. De Hortus ligt in de Plantagebuurt, aan de rand van het hectische Amsterdamse centrum. Wanneer je door de 300 jaar oude toegangspoort loopt kom je terecht in een groene oase. Bewonder de steeds wisselende tuin, de kassen met cactussen en vele soorten vlinders, de monumentale Palmenkas en de indrukwekkende DrieKlimatenKas. Ga nog even langs bij de verrassende museumwinkel en geniet van een aangename  biologische lunch of drankje in de Oranjerie.

Amsterdamse Bos

Het vroeger genaamde ‘Boschplan’  draagt sinds 1942 de naam: het Amsterdamse Bos. Het is een kunstmatig aangelegd bos ten zuidwesten van Amsterdam dat ligt tussen de Ringvaart bij Schiphol, en Amstelveen. Jaarlijks zijn er zo’n 4,5 miljoen bezoekers, minder dan de helft van het Vondelpark wat op plek 1 staat. Inwoners en bezoekers van de stad gaan naar dit bos voor een stevige wandeling. Dat is ook niet geheel vreemd te noemen met 137 km aan voetpaden, met maar liefst 100 bruggen. Daarnaast telt het bos 51 km fietspaden en 16km ruiterpaden. Voor de natuurliefhebbers valt er ook genoeg te spotten met 200 vogelsoorten en 700 keversoorten. Het Amsterdamse Bos telt 150 boomsoorten en ligt vrijwel geheel op grondgebied van de gemeente Amstelveen. Het meest zuidelijke deel lag vroeger in de gemeente Aalsmeer, maar de gemeentegrens tussen Amstelveen en Aalsmeer ligt nu bij de Bosrandweg. Het bos telt een oppervlakte van 935 hectare. Hiervan bestaat 420 hectare uit bos, 215 hectare uit grasland, 165 hectare uit water, 70 hectare uit oeverlanden en de overige 65 hectare zijn wegen, sportvelden en overige accommodaties.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Amsterdam

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Amsterdam? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Amsterdam vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Amsterdam graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Amsterdam

Wilt u bij u in Amsterdam de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen Apeldoorn

Nizanne Katoelska


5

"Knap hoe jullie in zo'n korte tijd 100 meter gazon er zo mooi in krijgen!"

Graszoden leggen Apeldoorn
Referenties

Graszoden in Amsterdam

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Amsterdam. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Amsterdam gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Amsterdam

 • Graszoden leggen Amsterdam
 • Graszoden leggen Amsterdam
 • Graszoden leggen Amsterdam
 • Graszoden leggen Amsterdam
 • Graszoden leggen Amsterdam
 • Graszoden leggen Amsterdam
 • Graszoden leggen Amsterdam
 • Graszoden leggen Amsterdam
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen