Graszoden Amsterdam

Waar wij vaak graszoden leggen in Amsterdam?

In de provincie Noord-Holland is Amsterdam samen met Haarlem en Almere ons grootste werkgebied.

Ondanks de heftige verkeersdrukte in de het centrum van de stad hebben wij tot zelfs in de PC Hoofstraat projecten op kunnen leveren.

Maar ook in de stadsdelen of woonwijken zoals Oud-Zuid, Slotervaart, Jordaan, de Pijp en nog vele andere bekende of mindere wijken. Wij voorzien iedere particuliere inwoner van Amsterdam van het mooist aangelegde gazon.

Ook buiten de hoofdstad van Nederland zijn wij veelal in omliggende steden als Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp, Diemen,  Duivendrecht en Zaandam.

Nieuwbouwwijk

In Amsterdam zijn de afgelopen jaar ondanks de toeslaande crisis op veel plekken nieuwbouw huizen gerealiseerd. Bijvoorbeeld de wijken Karspelhof, Marjoleinterrein, de Bongerd fase 2, Villa Verde en de Suha buurt.

Uiteraard bent u als bewoner van deze nieuwe huizen opzoek naar een hovenier of stratenmaker. Wanneer u een geschikte partij zoekt voor de aanleg van uw gazon dan kunt u met ons goede zaken doen in samenwerking met uw buren of straat. Wij werken met staffelkortingen welke hoop kunnen lopen en u zeker uw voordeel mee kunt doen. Vraag onze kantoormedewerkers naar de mogelijkheden of voor het maken van een afspraak.

Groene wetenswaardigheden over Amsterdam

Hoeveel bomen Amsterdam telt, weet niemand, maar het zijn er ongeveer 360.000. Met de 105.000 van het Amsterdamse Bos erbij, dat in bezit is van Amsterdam maar op grondgebied ligt van Amstelveen en Aalsmeer, zijn dat er bijna een half miljoen.

Er zijn meer dan 30 parken waar deze bomen te vinden zijn in Amsterdam, variërend van het Wetheimerpark met een totale grootte van 1 hectare tot aan het mooie Vondelpark dat 48 hectare telt en ongeveer 9 miljoenen bezoekers aantrekt per jaar.

Ook is Amsterdam rijk aan buiten zwemwater. U kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen in de Gaasperplas, de Speelsloot, Ouderkerkerplas, het IJmeer. Zwemmen in de grachten is niet de aan te raden, wel werd daar in 2012 de City Swim gehouden om geld op te halen voor het goede doel, een tetanusprik werd geadviseerd.

Het Amsterdamse Bos strekt uit over bijna 1000 hectare grond. Het bos is eigendom van de gemeente Amsterdam en is gelegen binnen de lokale authoriteiten van Amsterdam, Amstelveen en Aalsmeer. Jaarlijks bezoeken ongeveer 5,5 miljoen bezoekers het bos.

Onder het motto ‘Vijf jaar werk voor 1000 man’ is in 1934 het aanleggen van het Amsterdamse Bos gestart. Het aanleggen van het bos verschafte werk aan 20.000 werklozen gedurende de jaren van crisis. De laatste boom is geplant in 1967. Met haar 137 km aan wandelpaden, 51 km aan fietspaden en 50 bruggen is het bos een van de grootste bossen van Europa. Het bevat 150 inheemse boomsoorten en meer dan 200 soorten vogels.

Een rivier genaamd de Bosbaan vloeit door het Amsterdamse bos. De Bosbaan wordt vaak gebruikt voor roei wedstrijden gedurende het roei seizoen.

Aan de westzijde van het water vindt u het Bosmuseum. Naast de vaste tentoonstelling over de natuurlijke en sociale historie van het bos, worden hier ook tijdelijke exposities georganiseerd. Andere recreatie gelegenheden zijn enkele ondiepe zwembaden, een pannekoekenhuis en een geiten boerderij.

Waar is al dat groen in de stad Amsterdam nou eigenlijk te vinden? 

Wij hebben voor u een top 3 geselecteerd met de mooiste groene plekken van Amsterdam:

 1. Het Vondelpark

Het Vondelpark is het grootste stadspark van Amsterdam en het beroemdste park in Nederland. Het park verwelkomt ongeveer 9 miljoen bezoekers per jaar. Het is een erg populaire plek om te joggen, de hond uit te laten of gewoon om te genieten van het uitzicht. In het open-lucht theater van het park, gelegen aan een groot meer, en in de bandstand worden in de zomer gratis concerten gegeven.

Projecten in Amsterdam

Alle projecten

Graszoden leggen Amsterdam

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Amsterdam. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

 • Direct zichtbaar resultaat
 • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
 • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
 • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Amsterdam

Wilt u graszoden laten leggen in Amsterdam? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Amsterdam gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Amsterdam

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Amsterdam? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

 • Hoge sierwaarde
 • Bestand tegen regelmatige betreding
 • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
 • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
 • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
 • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Amsterdam

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.