Graszoden Amersfoort

Waar wij vaak graszoden leggen in Amersfoort?

Op veel plekken in Amersfoort hebben wij al klanten voorzien van een nieuw grastapijt. Woonwijken waar wij al nieuwe gazons hebben opgeleverd zijn bijvoorbeeld: de bloemenbuurt, Velden, Rustenburg, Schothorst, de Architectenbuurt, Stadskwartier en nog vele andere woonwijken

Nieuwbouwwijk Randenbroek Zuid

Op dit moment zijn bouwbedrijven druk in de weer om te huizen te bouwen in nieuwbouwwijk Randenbroek Zuid. De eerste huizen zijn daar opgeleverd, en wij zullen daar zeer binnenkort de eerste opdrachten met grasmatten leggen gaan uitvoeren.

Nieuwbouwwijk Vathorst

De Vathorst is een nieuwbouwplan wat is verdeeld in 3 delen: De Bron, De Laak en de Velden. In totaal zullen 4.000 woningen opgeleverd worden in de komende jaren, de woningen staan in het teken van veel groen en water.

Voor deelplan De Bron zijn de bestaande houtwallen en het waterbassin in het midden van de wijk de uitspringende kenmerken. Ook  door opvallend bestaand groen wat behouden is gebleven is dit een bijzondere woonwijk. Houtwallen en bomen zijn gehandhaafd en daaromheen is de woonwijk aangelegd. Kenmerkend voor deelplan De Laak is de uitstraling van een moderne grachtenstad welke direct grenst aan de polder. Deelplan De Velden kan omschreven worden als:  ‘dorps wonen in het groen’.

Groene wetenswaardigheden over Amersfoort.

In 2006 werd Amersfoort verkozen tot Groenste Stad van Nederland. Na het winnen van deze prijs zijn alle parken in en rondom de stad extra aangepakt doormiddel van groots onderhoud en uitbreiding van voorzieningen. Daarnaast is er een boekje uitgegeven, speciaal voor fietsers, wandelaars en andere sportievelingen. Bij Informatiewinkel  de Observant kunt u die boekje verkrijgen.

Waar is al dat groen in de stad Amersfoort nou eigenlijk te vinden?

U vind u hier een overzicht van alle stadparken, wandelbossen, natuurgebieden, landgoederen en andere groene bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn:

Park Randenbroek

Dit kleine landgoed ligt aan de rand van het centrum. De naam van dit park verklaart zijn ligging al, aan de rand van een moeras (broek). De heuvels in Park Randenbroek zijn rivierduinen die hier na de laatste ijstijd (± 10.000 jaar geleden) zijn ontstaan. 

Binnenstadse kademuren

Je zou het niet verwachten, maar op de kademuren in de binnenstad groeien plantjes die eigenlijk hoog in de bergen thuishoren. Deze bijzondere plantjes zijn waarschijnlijk in Amersfoort terechtgekomen via rivieren en beken en blijken de muren langs de stadsgrachten te ervaren als gebergte.

Zocherplantsoen

Als u nog niet langs de Stadsring heeft gefietst of gewandeld moet u dit zeker van het voorjaar gaan doen. U zult genieten van een zee van bloeiende krokussen. Het is de favoriete plek in het voorjaar voor bruidsparen om de huwelijksdag vast te laten leggen tussen al deze prachtige natuurlijke kleuren.

Moerasje Hooglandsedijk

Parallel aan de dijk tussen de Hooglandse weg Noord en de Kwekersweg ligt een buitengewoon mooi natuurgebied: het Moerasgebied Hooglandsedijk. Het is een moerasgebied van kleine omvang dat in het gedrang komt door de ruimtelijke-stedelijke schaalvergrotingsprocessen. De gemeente houd deze “ecologische long” in de stad bewust in stand en dat zal ook zo blijven.

In het gebied groeien oude bomen en bijzondere planten. Afgelopen jaren zijn er zelfs ijsvogels gespot. Ook diverse andere vogelsoorten gebruiken deze natuur als leefgebied. Er vliegen verschillende soorten dagvlinders en libellen. 

Valleikanaal

Zonder de Valleikanaal zouden de woonwijkenregelmatig onder water staan. De stad Amersfoort wordt namelijk ook wel omschreven als het gootsteenpuntje van de Gelderse Vallei: hier stromen alle beken samen in de Eem die het water afvoert naar de randmeren. De Eem stroomt van Amersfoort naar het Eemmeer over een lengte van 20 kilometer.     

Stadslandgoed Schothorst

Het groene hart van de stad Amersfoort is stadsdeelpark Schothorst. Landgoed Schothorst is het middelpunt van het park.

De grote vijver in Kattenbroek is een onderdeel van het grotere stadspark Schothorst. Deze groene recreatie plaats bestaat namelijk niet alleen uit landgoed Schothorst, maar ook uit de aangrenzende sportvelden, de grote dek zandrug (vliegervelden) en aangrenzende volkstuintjes.

Heiligenbergerbeek

Honderden waterbronnen stromen er door de Gelderse Vallei. In sommige gevallen groeien deze bronnen uit tot slootjes en beken. De bekendste beek is de Heiligenbergerbeek. De beek dankt zijn naam aan de Heiligenberg, een natuurlijke heuvel aan de beek.

Vathorst

Eerder op deze website word al gesproken over het bouwen van nieuwbouwwijken. Wanneer en nieuwbouw plaats vind gaat dit vaak ten koste van oud landschap waarbij natuur verdwijnt. Dat is in Vathorst niet anders. Het bijzondere in deze wijk is alleen dat hier zo veel mogelijk bestaande slootjes, houtwallen en oude bomen ingepast worden in de bouwplannen. Er word dus als het ware om het de bijzonderheden uit het oude landschap heen gebouwd, dit komt ten goede aan het karakter en de uitstraling van de woonwijk.

Vlindervriendelijk Soesterkwartier

De stad Amersfoort staat in verbinding met vlinders. Vlinders zijn levendige, kleurrijke fladderaars die ons laten zien hoe mooi de natuur is. Iedereen wordt vrolijk van vlinders. De vlinder is niet voor niets de mascotte van de stad. Amersfoort trekt graag vlinders aan in de natuur. In Nederland kennen we 53 veel voorkomende dagvlinders. Om de vlinder aan te trekken zijn natuurgebieden, bermen en plantsoenen in en rondom de stad vlindervriendelijker gemaakt.gazon aanleg
gazon aanleg
pallet graszoden
gazon aanleg
graszoden

Graszoden leggen Amersfoort

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Amersfoort? Dankzij graszoden leggen heeft u razendsnel een prachtig nieuw gazon. Het leggen van graszoden heeft u een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van het inzaaien van een gazon:

Graszoden leggen in Amersfoort vanaf € 5,50 per m²

Wilt u graszoden leggen aan echte professionals overlaten? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden bij u in Amersfoort graag uitvoeren. Onze medewerkers volgen daarbij een vaste en effectieve werkwijze. Op een perfecte wijze een gazon aanleggen is voor hen een dagelijkse bezigheid.

Voor prijzen vanaf € 5,50 per m² komen wij de aanleg van het gazon bij u uitvoeren. Wij bemesten de bodem, egaliseren de ondergrond van het gazon op perfecte wijze en leggen vervolgens de graszoden. U ontvangt daarbij bovendien 3 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Ligt er een oud gazon dat vervangen moet worden, dan kunnen wij dit voor een meerprijs voor u verwijderen en afvoeren. Voor deze en alle andere prijzen kijkt u op de pagina graszoden prijzen. Middels het offerteformulier kunt u vervolgens de eerste stap zetten richting een nieuw gazon.

Voordelen graszoden laten leggen Amersfoort

Wilt u bij u in Amersfoort de graszoden laten leggen? De legservice van Gras en Groen Graszoden heeft u heel wat voordelen te bieden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Graszoden leggen West-Zaan

Robert van Veen


5

"Leuk personeel"

Graszoden leggen West-Zaan
Referenties

Graszoden in Amersfoort

De aanleg van een gazon kan met graszoden binnen één dag worden aangelegd, ook bij u in Amersfoort. Graszoden zijn kleine stukken gazon die door onze kwekerij worden opgekweekt. In 12 maanden tijd groeit vanuit graszaad een kwalitatief zeer sterke grasmat. Deze grasmat wordt vervolgens in in graszoden gesneden en voor u naar Amersfoort gebracht. Gras en Groen Graszoden, of u zelf, kan deze graszoden weer aanleggen tot een volledig gazon. Na 14 dagen zijn de graszoden sterk geworteld en kunt u het gazon in gebruik nemen.

De eigenschappen van onze graszoden

Voor de succesvolle aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om verzekerd te zijn van kwalitatief hoogwaardige graszoden. De graszoden dienen vers en in een goede conditie te zijn zodat ze direct nieuwe wortels beginnen te vormen. De graszoden van Gras en Groen worden dagelijks vers gesneden en zijn van premium kwaliteit. Dit is het beste kwaliteitslabel dat onze graszoden leverancier afgeeft.


Afgeronde projecten in Amersfoort

  • Graszoden leggen Amersfoort
  • Graszoden leggen Amersfoort
  • Graszoden leggen Amersfoort
  • Graszoden leggen Amersfoort
  • Graszoden leggen Amersfoort
  • Graszoden leggen Amersfoort
  • Graszoden leggen Amersfoort
  • Graszoden leggen Amersfoort
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen