Graszoden Amersfoort

Waar wij vaak graszoden leggen in Amersfoort?

Op veel plekken in Amersfoort hebben wij al klanten voorzien van een nieuw grastapijt. Woonwijken waar wij al nieuwe gazons hebben opgeleverd zijn bijvoorbeeld: de bloemenbuurt, Velden, Rustenburg, Schothorst, de Architectenbuurt, Stadskwartier en nog vele andere woonwijken

Nieuwbouwwijk Randenbroek Zuid

Op dit moment zijn bouwbedrijven druk in de weer om te huizen te bouwen in nieuwbouwwijk Randenbroek Zuid. De eerste huizen zijn daar opgeleverd, en wij zullen daar zeer binnenkort de eerste opdrachten met grasmatten leggen gaan uitvoeren.

Nieuwbouwwijk Vathorst

De Vathorst is een nieuwbouwplan wat is verdeeld in 3 delen: De Bron, De Laak en de Velden. In totaal zullen 4.000 woningen opgeleverd worden in de komende jaren, de woningen staan in het teken van veel groen en water.

Voor deelplan De Bron zijn de bestaande houtwallen en het waterbassin in het midden van de wijk de uitspringende kenmerken. Ook  door opvallend bestaand groen wat behouden is gebleven is dit een bijzondere woonwijk. Houtwallen en bomen zijn gehandhaafd en daaromheen is de woonwijk aangelegd. Kenmerkend voor deelplan De Laak is de uitstraling van een moderne grachtenstad welke direct grenst aan de polder. Deelplan De Velden kan omschreven worden als:  ‘dorps wonen in het groen’.

Groene wetenswaardigheden over Amersfoort.

In 2006 werd Amersfoort verkozen tot Groenste Stad van Nederland. Na het winnen van deze prijs zijn alle parken in en rondom de stad extra aangepakt doormiddel van groots onderhoud en uitbreiding van voorzieningen. Daarnaast is er een boekje uitgegeven, speciaal voor fietsers, wandelaars en andere sportievelingen. Bij Informatiewinkel  de Observant kunt u die boekje verkrijgen.

Waar is al dat groen in de stad Amersfoort nou eigenlijk te vinden?

U vind u hier een overzicht van alle stadparken, wandelbossen, natuurgebieden, landgoederen en andere groene bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn:

Park Randenbroek

Dit kleine landgoed ligt aan de rand van het centrum. De naam van dit park verklaart zijn ligging al, aan de rand van een moeras (broek). De heuvels in Park Randenbroek zijn rivierduinen die hier na de laatste ijstijd (± 10.000 jaar geleden) zijn ontstaan. 

Binnenstadse kademuren

Je zou het niet verwachten, maar op de kademuren in de binnenstad groeien plantjes die eigenlijk hoog in de bergen thuishoren. Deze bijzondere plantjes zijn waarschijnlijk in Amersfoort terechtgekomen via rivieren en beken en blijken de muren langs de stadsgrachten te ervaren als gebergte.

Zocherplantsoen

Als u nog niet langs de Stadsring heeft gefietst of gewandeld moet u dit zeker van het voorjaar gaan doen. U zult genieten van een zee van bloeiende krokussen. Het is de favoriete plek in het voorjaar voor bruidsparen om de huwelijksdag vast te laten leggen tussen al deze prachtige natuurlijke kleuren.

Moerasje Hooglandsedijk

Parallel aan de dijk tussen de Hooglandse weg Noord en de Kwekersweg ligt een buitengewoon mooi natuurgebied: het Moerasgebied Hooglandsedijk. Het is een moerasgebied van kleine omvang dat in het gedrang komt door de ruimtelijke-stedelijke schaalvergrotingsprocessen. De gemeente houd deze “ecologische long” in de stad bewust in stand en dat zal ook zo blijven.

In het gebied groeien oude bomen en bijzondere planten. Afgelopen jaren zijn er zelfs ijsvogels gespot. Ook diverse andere vogelsoorten gebruiken deze natuur als leefgebied. Er vliegen verschillende soorten dagvlinders en libellen. 

Valleikanaal

Zonder de Valleikanaal zouden de woonwijkenregelmatig onder water staan. De stad Amersfoort wordt namelijk ook wel omschreven als het gootsteenpuntje van de Gelderse Vallei: hier stromen alle beken samen in de Eem die het water afvoert naar de randmeren. De Eem stroomt van Amersfoort naar het Eemmeer over een lengte van 20 kilometer.     

Stadslandgoed Schothorst

Het groene hart van de stad Amersfoort is stadsdeelpark Schothorst. Landgoed Schothorst is het middelpunt van het park.

De grote vijver in Kattenbroek is een onderdeel van het grotere stadspark Schothorst. Deze groene recreatie plaats bestaat namelijk niet alleen uit landgoed Schothorst, maar ook uit de aangrenzende sportvelden, de grote dek zandrug (vliegervelden) en aangrenzende volkstuintjes.

Heiligenbergerbeek

Honderden waterbronnen stromen er door de Gelderse Vallei. In sommige gevallen groeien deze bronnen uit tot slootjes en beken. De bekendste beek is de Heiligenbergerbeek. De beek dankt zijn naam aan de Heiligenberg, een natuurlijke heuvel aan de beek.

Vathorst

Eerder op deze website word al gesproken over het bouwen van nieuwbouwwijken. Wanneer en nieuwbouw plaats vind gaat dit vaak ten koste van oud landschap waarbij natuur verdwijnt. Dat is in Vathorst niet anders. Het bijzondere in deze wijk is alleen dat hier zo veel mogelijk bestaande slootjes, houtwallen en oude bomen ingepast worden in de bouwplannen. Er word dus als het ware om het de bijzonderheden uit het oude landschap heen gebouwd, dit komt ten goede aan het karakter en de uitstraling van de woonwijk.

Vlindervriendelijk Soesterkwartier

De stad Amersfoort staat in verbinding met vlinders. Vlinders zijn levendige, kleurrijke fladderaars die ons laten zien hoe mooi de natuur is. Iedereen wordt vrolijk van vlinders. De vlinder is niet voor niets de mascotte van de stad. Amersfoort trekt graag vlinders aan in de natuur. In Nederland kennen we 53 veel voorkomende dagvlinders. Om de vlinder aan te trekken zijn natuurgebieden, bermen en plantsoenen in en rondom de stad vlindervriendelijker gemaakt.

Projecten in Amersfoort

Alle projecten

Graszoden leggen Amersfoort

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Amersfoort. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Amersfoort

Wilt u graszoden laten leggen in Amersfoort? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Amersfoort gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs 
0 - 25 m² € 250,- 
26 - 50 m² € 9,00 p/m² 
51 - 100 m² € 8,00 p/m² 
101 m² - 199 m² € 7,00 p/m² 
201 m² - 400 m² € 6,50 p/m² 
> 400 m²     Op aanvraag

Graszoden Amersfoort

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Amersfoort? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Amersfoort

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.