Graszoden Almere

Waar wij vaak graszoden leggen in Almere?

Veel van onze gazons worden aangelegd in Almere Haven, Almere Stad, Almere Buiten, Almere Poort en Almere Hout. De wijken waar wij het meeste gras aanleggen zijn de Muziekwijk, de Filmwijk, de Stedenwijk en de Literatuurwijk. Dit zijn de wijken waar veel gezinnen met jonge kinderen willen genieten van een mooi grastapijt. Maar ook in de andere wijken hebben wij al verschillende projecten gerealiseerd.

Ontstaan van Almere

Almere is een nieuwe stad, de stad is ontwikkeld in de 2e helft van de twintigste eeuw, en is na Lelystad de tweede grote stad in de provincie Flevoland.

Groene wetenswaardigheden over Almere

De gemeente Almere beschikt over zeer mooie bossen en wateren zoals de Oostvaarder plassen, stadslandgoed de Kemphaan,  het Vroege Vogelbos en het Beatrixpark.

Nieuwbouwwijk Nobelhorst

Op dit moment is de wijk Nobelhorst in aanbouw, hier worden 4200 nieuwe woningen gebouwd. De aankomende jaren verwachten wij ook hier veel gazons aan te mogen leggen. Wanneer u samen met uw buren of de straat door ons uw graszoden laat leggen kan dit kostenbesparend werken. Hoe meer vierkante meters het betreft hoe goedkoper wij u onze werkzaamheden aan kunnen bieden.

Nieuwbouwwijk Dromenrijk

Dromenrijk is een van de wijken van het Homeruskwartier, de nieuwste uitbreidingswijk van Almere.

Er zullen enkele honderden eengezinswoningen opgeleverd worden in verschillende fases.

De woonwijk is ruim opgezet, veel groen en voorzien van alle andere benodigdheden. De slingerpaden, groene hagen, de nieuw aangelegde grasvelden  en de bomen dragen bij aan een eigen unieke sfeer tussen de woningen. Een groot park ( het Cascadepark ) is aangelegd, daarnaast grenst de wijk ook nog aan het Pampushout, recreatiemogelijkheden genoeg dus in de omgeving.

Almere Floriade

De gemeente Almere gaat samen met de  Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) werken aan een prototype Green City. Het is de bedoeling om de Floriade van 2022 te presenteren vanuit deze locatie. Ter versterking van de tuinbouwsector en een prettiger woon-, leef- en werkklimaat zullen op korte termijn de eerste projecten al gerealiseerd worden.

Waar is al dat groen nou eigenlijk te vinden in Almere?

De Oostvaarder plassen

Voor iedere leeftijdscategorie zijn de plassen een uitje. Kinderen zien er dieren, vogels en water. Volwassenen en ouderen kunnen heerlijk wandelen in het uitgestrekte en ongerepte natuurgebied met grote plassen en ruige graslanden. 

Vanuit het natuurbelevingsgebouw wat is opgezet heeft u een fantastisch uitzicht op een gebied waar bijzondere vogels voorkomen en konikpaarden,  edelherten en runderen grazen.  Sommige kuddes komen dicht grazen bij het gebouw, waardoor deze heel goed te zien zijn.’

Aangrenzende bossen aan de Oostvaardersplassen zijn het Fluitbos en het Kotterbos In het Fluitbos zijn een tal van wandelpaden aangelegd en enkele wandelingen uitgezet.  Ook hier kunt u edelherten en ander wild tegenkomen tijdens een wandeling.

Ook het Kotterbos ligt pal langs de Oostvaarders plassen. Het bos bestaat uit populieren en een nat gebied met ruige rietvelden en wilgenbosjes. Hier leven reeën, vossen, hazen en soms ook bevers.

Stadslandgoed de Kemphaan

Boswachterij Almeerderhout houd zicht op het grootste loofbos van Almere. In dit prachtige bos kunt u altijd terecht voor een wandeling of een fietstocht. U kunt een kijkje nemen bij onze dieren: de apen op de apeneilanden, de koeien in de stal, de schapen en geiten in de schaapskooi of bij de varkens die rond scharrelen. Iedere zaterdag word er een Boerenmarkt georganiseerd op dit landgoed.

Het Vroege Vogelbos

Het Vroege Vogelbos is een bijzondere plek met de theeschenkerij, de schaapskooi met schaapskudde, de mooie houten speeltuin, de bostuin. Het bos is één van de oudste en gevarieerde bossen in Almere waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. 

Beatrixpark

Het Beatrixpark is 16 jaar geleden gebouwd voor de omringende wijken. Het ligt vlakbij het centrum van Almere-Stad. Het park krijgt met de bebouwing eromheen steeds meer de betekenis van een echt stadspark. Alleen de noordwestrand is tot op heden nog niet bebouwd. 

Helaas is het Beatrixpark is de afgelopen jaren een ondergeschoven kindje worden van de gemeente met betrekking tot het onderhoud van het park. Het budget werd vaak besteed aan het groen in de woonwijk.

De gemeente Almere wil nu meer doen voor de bewoners dan alleen het wegwerken van de achterstand. Door het direct groots aan te pakken, kan het Beatrixpark een plek worden waar ook bewoners van andere stadswijken gebruik van willen maken.  
Er zullen meer bankjes, vissteigers, speeltoestellen en paden aangelegd worden. Ook zal er in de bossen groen gerooid worden wat in de loop der jaren het overzichtelijk van het park heeft overheerst.

Plaatsen rondom Almere waar Gras en Groen ook werkt

Projecten in Almere

Alle projecten

Graszoden leggen Almere

Heeft u een gazon dat aan vervanging toe is of wilt u een nieuw gazon aanleggen in Almere. Graszoden leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd weer een prachtig en nieuw gazon heeft. Met verse premium graszoden kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd. En na een korte periode van slechts twee weken dagelijks onderhoud kunt u het gazon al in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf graszoden leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van graszoden leggen

  • Direct zichtbaar resultaat
  • U kunt alle graszoden op één dag (laten) leggen
  • Het nieuwe gazon is binnen 14 dagen in gebruik te nemen
  • De graszoden vragen eenvoudig onderhoud voor een perfect eindresultaat

Graszoden laten leggen in Almere

Wilt u graszoden laten leggen in Almere? Dan komt Gras en Groen Graszoden de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig bewerken van de bodem, egaliseren van de ondergrond en uitrollen van de graszoden behoort tot hun vaste werkzaamheden.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij de graszoden voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook een bestaand gazon dat aan vervanging toe is eerst verwijderen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het leggen van graszoden in Almere gaat u naar de pagina graszoden prijzen.

Prijzen graszoden laten leggen

Aantal m²     Prijs per m²
< 100 m²     Alleen afhalen/ bezorgen
100 m² - 199 m² € 7,50 p/m² 
200 m² - 499 m² € 7,00 p/m² 
> 500 m²     Op aanvraag

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Graszoden Almere

Wilt u zelf aan de slag en graszoden leggen bij u in Almere? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt de graszoden bij Gras en Groen kopen. Zo krijgt u toch de beschikking over de schitterende premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Kenmerken premium graszoden

  • Hoge sierwaarde
  • Bestand tegen regelmatige betreding
  • Zelfherstellend vermogen, ook na intensief gebruik
  • Ingezaaid met een graszaadmengsel voor een speelgazon
  • Verdraag een bepaalde mate van schaduw
  • In 12-14 maanden opgekweekt en vrij van plastic netten

Graszoden kopen en afhalen bij Gras en Groen

De verse premium graszoden zijn dagelijks vers af te halen bij Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. Via de shop of middels de bestelmodule bovenaan en onderaan elke pagina op de website kunt u de graszoden bestellen. Bij het afronden van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum en binnen welk tijdvenster u de graszoden wens af te halen.

Graszoden bezorgen in Almere

Wilt u zelf graszoden gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om de graszoden af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de graszoden bezorgservice krijgt u de graszoden bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert verse premium graszoden tegen scherpe prijzen.

U kunt de graszoden laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. Besteld u voor 12:00 uur, dan worden uw graszoden zelfs al de volgende dag bezorgd. Lees hier meer over graszoden bezorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Wat betekent premium kwaliteit graszoden?

Gras en Groen krijgt gedurende het graszoden seizoen elke dag een levering met verse premium graszoden. Maar wat betekent het predicaat premium speelgazon?

Allereerst het speelgazon. Een speelgazon kan zoals de naam al doet vermoeden tegen een stootje. Het is bestand tegen betreding en zal zichzelf na gebruik hiervan herstellen. Bovendien heeft het een hoge sierwaarde dankzij de kleur en dichtheid van het gras.

Premium speelgazon graszoden hebben dezelfde kenmerken zoals hierboven omschreven, maar met een extra eigenschap. Het is namelijk beter bestand tegen schaduw. Doordat veel tuinen meer schaduw hebben dan wenselijk voor de meeste grassoorten is dit een ideale toevoeging.

Let wel op: de graszoden hebben nog steeds minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei!

Kan er vooraf iemand komen kijken?

Om onze tarieven zo scherp mogelijk aan te kunnen bieden voor u komen wij kijken bij gazons groter dan > 250 m2. Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Indien uw gazon kleiner is verzoeken wij u een foto per mail aan te leveren indien u twijfelt aan de huidige situatie. Op een foto kunnen wij heel veel zien en u van het juiste advies voorzien.

Wat zijn de kosten van een nieuw gazon?

De kosten voor de aanleg van een nieuw gazon zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals het oppervlak en de uit te voeren werkzaamheden. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier: Graszoden prijzen

U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen waarin wij alle kosten gespecificeerd aanbieden.

Binnen welke termijn kan mijn gazon worden aangelegd?

Wij kunnen altijd binnen 3 weken de graszoden bij u thuis komen leggen. Wij passen het aantal medewerkers aan op de omvang van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij de opdracht altijd binnen één dag afronden. Regen kan een spelbreker zijn. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte en rekenen wij op uw begrip!

Hoe snel kan ik een offerte verwachten?

Uw offerte aanvraag wordt binnen één werkdag door Gras en Groen beantwoord. Het kan zijn dat u direct een offerte ontvangt of dat wij eerst om aanvullende informatie vragen. Indien wij een bezoek brengen aan uw tuin ontvangt u binnen één werkdag na dit bezoek een passende offerte.

Wat is er nodig om te kunnen bezorgen op locatie?

De chauffeur zal de graszoden zo dicht mogelijk bij uw toekomstige gazon lossen. U dient er rekening mee te houden dat de ondergrond verhard dient te zijn. De graszoden worden bezorgd met een vrachtwagen van 18 meter lang. De toegangsweg zal dus verhard en vrij van obstakels moeten zijn.